Cum să tai unghiile la câine fără probleme?

04.10.2023
Cum să tai unghiile la câine fără probleme?

Câinele este foarte sensibil în zona picioarelor și acceptă cu greu să îi fie tăiate unghiile. În mediul online circulă diferite metode de a realiza această sarcină, fără a pune în dificultate animalul. Trebuie precizat însă că nu toate aceste variante dau rezultate, deoarece fiecare cățel este diferit, având o personalitate proprie și un comportament mai mult sau mai puțin unic. Cu toate acestea, există câteva lucruri care pot fi făcute astfel încât patrupedul să nu fie stresat atunci când i se taie unghiile.

Iată câțiva pași care te pot ajuta să tai unghiile câinelui tău fără probleme:

Folosește foarfece special concepute pentru tăierea unghiilor la câini, care sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme pentru a se potrivi nevoilor specifice ale animalului tău. În cazul în care tai accidental prea mult din unghie și curge sânge, asigură-te că ai ceva la îndemână pentru a opri sângerarea.

La majoritatea câinilor, partea sensibilă a unghiei este numită „cuticula” sau „rapel”. Este o zonă de culoare mai închisă în partea de sus a unghiei, care conține vase de sânge și nervi. Trebuie să eviți să tai această parte, deoarece poate provoca durere și sângerare.

Recompensa este întotdeauna binevenită

Încearcă să obișnuiești câinele cu atingerea picioarelor și a unghiilor încă de când este pui. Cu cât este mai obișnuit cu acest lucru, cu atât va fi mai ușor să îi tai unghiile mai târziu. Asigură-te că animalul este calm și relaxat înainte de a începe. Poți să îi oferi recompense și să îl liniștești pentru a reduce stresul.

Începe tăierea de la vârfurile unghiilor și avansează treptat spre cuticulă, dar fără a ajunge acolo. Taie treptat și cu atenție, verificând în mod regulat pentru a evita tăierea prea mult. Dacă nu ai încredere sau nu te simți confortabil să tai unghiile câinelui, cere ajutorul unui veterinar profesionist. Aceștia au experiență și pot tăia unghiile în condiții de siguranță.

Trebuie precizat că, în timp, poți deveni mai priceput în tăierea unghiilor câinelui tău, însă, în primele etape, este important să fii atent și să ai grijă să nu provoci disconfort sau răni patrupedului, potrivit dogsbestlife.com.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot