Cum să tai unghiile la câine fără probleme?

04.10.2023
Cum să tai unghiile la câine fără probleme?

Câinele este foarte sensibil în zona picioarelor și acceptă cu greu să îi fie tăiate unghiile. În mediul online circulă diferite metode de a realiza această sarcină, fără a pune în dificultate animalul. Trebuie precizat însă că nu toate aceste variante dau rezultate, deoarece fiecare cățel este diferit, având o personalitate proprie și un comportament mai mult sau mai puțin unic. Cu toate acestea, există câteva lucruri care pot fi făcute astfel încât patrupedul să nu fie stresat atunci când i se taie unghiile.

Iată câțiva pași care te pot ajuta să tai unghiile câinelui tău fără probleme:

Folosește foarfece special concepute pentru tăierea unghiilor la câini, care sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme pentru a se potrivi nevoilor specifice ale animalului tău. În cazul în care tai accidental prea mult din unghie și curge sânge, asigură-te că ai ceva la îndemână pentru a opri sângerarea.

La majoritatea câinilor, partea sensibilă a unghiei este numită „cuticula” sau „rapel”. Este o zonă de culoare mai închisă în partea de sus a unghiei, care conține vase de sânge și nervi. Trebuie să eviți să tai această parte, deoarece poate provoca durere și sângerare.

Recompensa este întotdeauna binevenită

Încearcă să obișnuiești câinele cu atingerea picioarelor și a unghiilor încă de când este pui. Cu cât este mai obișnuit cu acest lucru, cu atât va fi mai ușor să îi tai unghiile mai târziu. Asigură-te că animalul este calm și relaxat înainte de a începe. Poți să îi oferi recompense și să îl liniștești pentru a reduce stresul.

Începe tăierea de la vârfurile unghiilor și avansează treptat spre cuticulă, dar fără a ajunge acolo. Taie treptat și cu atenție, verificând în mod regulat pentru a evita tăierea prea mult. Dacă nu ai încredere sau nu te simți confortabil să tai unghiile câinelui, cere ajutorul unui veterinar profesionist. Aceștia au experiență și pot tăia unghiile în condiții de siguranță.

Trebuie precizat că, în timp, poți deveni mai priceput în tăierea unghiilor câinelui tău, însă, în primele etape, este important să fii atent și să ai grijă să nu provoci disconfort sau răni patrupedului, potrivit dogsbestlife.com.

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot