De ce câinele nu trebuie hrănit doar cu hrană uscată?

19.09.2023
De ce câinele nu trebuie hrănit doar cu hrană uscată?

Câinele poate fi hrănit cu hrană uscată (cunoscută și sub denumirea de crochete sau boabe), însă nu este indicat ca patrupedul să consume doar tipul acesta de mâncare. Experții în nutriția canină au atras atenția că animalele trebuie să aibă o dietă sănătoasă și, ca atare, mâncarea trebuie să fie cât mai diversificată.

De ce câinele trebuie să mănânce și altceva în afară de hrană uscată?

Hrana uscată poate furniza mulți dintre nutrienții de bază de care un câine are nevoie, dar nu este întotdeauna suficient. O dietă variată reprezintă o asigurare că animalul primește toate vitaminele și nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătos.

Este bine de știut că dacă un câine primește doar hrană uscată în fiecare zi, patrupedul se poate plictisi de această mâncare și, ca atare, nu o va mai consuma. Hrănirea variată, inclusiv cu hrană umedă și hrană naturală, poate păstra interesul câinelui pentru mâncare.

Trebuie precizat faptul că hrana uscată conține mai puțină apă decât cea umedă sau cea naturală. Un câine care mănâncă doar hrană uscată ar putea avea nevoie de mai multă apă pentru a-și menține nivelul de hidratare adecvat. Unele animale pot avea dificultăți în a bea suficientă apă pentru a compensa lipsa de umiditate din hrană, potrivit godog.me.

Anumite probleme de sănătate sau condiții medicale pot necesita o dietă specifică sau o consistență diferită a hranei. Un câine cu probleme dentare sau cu probleme de digestie poate beneficia de hrană umedă sau alte tipuri de mâncare mai speciale.

Fiecare câine are preferințe individuale și necesități nutriționale unice. Ceea ce funcționează pentru un câine poate să nu fie potrivit pentru altul. Este important să monitorizați animalul și să consultați un veterinar pentru a determina ce tip de hrană este cel mai potrivit pentru el.

Așadar, hrănirea unui câine cu hrană uscată poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, dar nu ar trebui să fie singura opțiune. O masă variată, care poate include și hrană umedă de calitate și alte opțiuni nutritive, poate ajuta la asigurarea unei bune stări de sănătate.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot