De ce câinele nu trebuie hrănit doar cu hrană uscată?

19.09.2023
De ce câinele nu trebuie hrănit doar cu hrană uscată?

Câinele poate fi hrănit cu hrană uscată (cunoscută și sub denumirea de crochete sau boabe), însă nu este indicat ca patrupedul să consume doar tipul acesta de mâncare. Experții în nutriția canină au atras atenția că animalele trebuie să aibă o dietă sănătoasă și, ca atare, mâncarea trebuie să fie cât mai diversificată.

De ce câinele trebuie să mănânce și altceva în afară de hrană uscată?

Hrana uscată poate furniza mulți dintre nutrienții de bază de care un câine are nevoie, dar nu este întotdeauna suficient. O dietă variată reprezintă o asigurare că animalul primește toate vitaminele și nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătos.

Este bine de știut că dacă un câine primește doar hrană uscată în fiecare zi, patrupedul se poate plictisi de această mâncare și, ca atare, nu o va mai consuma. Hrănirea variată, inclusiv cu hrană umedă și hrană naturală, poate păstra interesul câinelui pentru mâncare.

Trebuie precizat faptul că hrana uscată conține mai puțină apă decât cea umedă sau cea naturală. Un câine care mănâncă doar hrană uscată ar putea avea nevoie de mai multă apă pentru a-și menține nivelul de hidratare adecvat. Unele animale pot avea dificultăți în a bea suficientă apă pentru a compensa lipsa de umiditate din hrană, potrivit godog.me.

Anumite probleme de sănătate sau condiții medicale pot necesita o dietă specifică sau o consistență diferită a hranei. Un câine cu probleme dentare sau cu probleme de digestie poate beneficia de hrană umedă sau alte tipuri de mâncare mai speciale.

Fiecare câine are preferințe individuale și necesități nutriționale unice. Ceea ce funcționează pentru un câine poate să nu fie potrivit pentru altul. Este important să monitorizați animalul și să consultați un veterinar pentru a determina ce tip de hrană este cel mai potrivit pentru el.

Așadar, hrănirea unui câine cu hrană uscată poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, dar nu ar trebui să fie singura opțiune. O masă variată, care poate include și hrană umedă de calitate și alte opțiuni nutritive, poate ajuta la asigurarea unei bune stări de sănătate.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot