Care este animalul cu cea mai lungă coadă? Unde trăiește?

19.05.2021
Care este animalul cu cea mai lungă coadă? Unde trăiește?

Pe planetă sunt foarte multe animale frumoase, unele dintre ele având o atitudine și o grație aparte. Specialiștii în domeniu, consideră că o anumită parte a corpului este foarte importantă pentru ele. Coada are rolul ei special, care oferă atât protecție cât și stabilitatea.

De ce animalele au nevoie de coadă?

Animalele au nevoie de coadă, fiindcă îi ajută să îndeplinească anumite acțiuni. De exemplu, maimuțele se folosesc de coadă pentru a se cățăra în copaci, pisicile își mențin echilibrul cu ajutorul ei atunci când sar de la înălțime, în timp ce caii și vacile le folosesc pentru a se apăra de paraziți și insecte. Unele reptile au cozile detașabile și le ajută să supraviețuiască atunci când sunt atacate. Așadar, indiferent de animal coada are rolul ei foarte important în supraviețuirea acestuia.

Care animal are cea mai lungă coadă?

Coada reprezintă o prelungire, în partea posterioară, a corpului. Trebuie specificat că, la unele animale, aceasta conține țesut osos, respectiv vertebre care sunt o continuitate a coloanei vertebrale, în timp ce la altele este formată doar din țesut moale. La păsări cozile au un penaj bogat, iar la unele animale este acoperită cu blană sau păr mai mare. La pești, coada este formată dintr-un înveliș de piele impermeabil.

Potrivit specialiștilor, atunci când ne gândim la animalul cu cea mai mare coadă trebuie să luăm în calcul dimensiunea corpului. Măsurătorile arată că girafele sunt animalul terestru cu cea mai lungă coadă, 2,4 metri lungime. Acest lucru este ușor sesizabil, având în vedere mărimea animalului.

Cu toate acestea, dacă este să ne raportăm la dimensiunea corpului, trebuie specificat că șopârla asiatică a ierbii are cea mai lungă coadă din lume. Această mică reptilă are o coadă de 25 centimetri, de peste trei ori lungimea corpului său. În ceea ce privește lumea acvatică, un pește denumit „raza whiptail” are o coadă care măsoară de trei ori lungimea corpului.

Coada păsărilor diferă de cea a celorlalte animale, iar aici lider este astrapia cu coada de panglică din Noua Guineea. Coada acesteia măsoară 0,9 m, adică aproape de patru ori dimensiunea a corpului ei.

Foto: Wikipedia.ro și Pexels.com si nationalgeographic.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot