Care este Țara Sfântă? De ce a fost numită astfel?

03.11.2020
Care este Țara Sfântă? De ce a fost numită astfel?

Țara Sfântă sau Pământul Sfânt înseamnă locuri diferite, în funcție de religie. Iudaismul, creștinismul și islamismul au concepții diferite cu privire la Dumnezeu. Dacă iudaismul și creștinismul se aseamănă în multe părți, nu același lucru se poate spune despre islamism.

Unde este situată Țara Sfântă?

Atât pentru iudaism cât și pentru creștinism Țara Sfântă este considerată Israelul, însă din motive complet diferite. Potrivit Bibliei ebraice, acest teritoriu este considerat „Pământul făgăduinței”, darul făcut de Dumnezeu poporului său. Acest tărâm este considerat sfânt, fiindcă aici au trăit personajele ilustre ale mitologiei evreilor, precum: patriarhii, căpeteniile celor douăsprezece triburi ebraice și judecătorii Israelului, regii David (autorul, prin tradiție, al Psalmilor) și Solomon (căruia i se atribuie Cântarea Cântărilor și Ecleziastul), prorocii evrei, regii regatelor Iuda și Israel, dinastia Hasmoneilor, învățații farisei etc.

Pe de altă parte, creștinii din întreaga lume consideră Israelul ca fiind Țara Sfântă, deoarece aici a fost locul nașterii, crucificării și reînvierii lui Iisus Hristos. Potrivit scrierilor biblice, orașele cele mai sfinte sunt considerate:

Cu toate că are puncte comune cu iudaismul și creștinismul, islamul consideră ca fiind Pământ Sfânt un teritoriu mai mare decât Israelul. Potrivit scrierilor din Coran, Cartea Sfântă a musulmanilor, Pământul Sfânt este format din următoarele teritorii: Siria, Palestina și orașele Tyr și Sidon.

De ce Israelul a fost numit Țara Sfântă?

Țara Sfântă este considerat teritoriul unde au avut loc întâmplările biblice, așa cum sunt descrise de Vechiul Testament, și din care unele sunt menționate și în Coran. Acest pământ este considerat darul lui Dumnezeu pentru poporul său și locul unde Divinitatea și-a făcut apariția, pentru prima dată în istorie, prin fiul său Iisus Hristos.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot