Ce s-a întâmplat azi, 19 aprilie?

19.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 19 aprilie?

Data de 19 aprilie este cea de-a 109-a zi a calendarului gregorian. De-a lungul timpului, astăzi, au avut loc mai multe evenimente istorice care au schimbat mersul umanității. Multe dintre ele au fost uitate, odată cu trecerea timpului, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență pe cele mai importante.

Evenimente istorice 19 aprilie

1770 – Maria Antoneta s-a căsătorit la vârsta de doar 15 ani cu Ludovic al XVI-lea al Franței.

1854 – S-a născut Anghel Saligny. Acesta a fost unul dintre cei mai mari ingineri constructori din istoria României, fiind considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor și silozurilor cu structură metalică, respectiv de beton armat. Iar podul de la Cernavodă este în totalitate opera sa. Saligny a murit pe 17 iunie 1925, la vârsta de 71 de ani.

1882 – A decedat Charles Darwin. Acesta a rămas în istorie, în special, datorită teoriei evoluționiste care susține că toate speciile au evoluat natural, de-a lungul timpului. El a fost un reputat naturalist britanic, geolog și biolog.

1919 – Eugen Lovinescu scoate, la București, revista literară „Sburătorul”.

1960 – Studenții din Coreea de Sud au organizat un protest național, de amploare, pro-democrație împotriva președintelui Syngman Rhee, forțându-l în cele din urmă să demisioneze, la 26 aprilie, după patru mandate.

1971 – A fost lansată prima stație spațială, Salyut 1. Aceasta va arde la reintrarea în atmosfera Pământului, la 11 octombrie, după ce a fost utilizată 123 de zile.

1989 – A murit Matei Balș. Acesta a fost un medic român, profesor universitar la București, șef de catedră la Clinica a II-a de boli infecțioase și decan al FPSMF (Facultatea pentru Perfecționare și Specializare a Institutului Medico-Farmaceutic din București), membru titular al Academiei de Medicină a RSR (1969), membru al Academiei de Științe din New-York, membru al Societății Americane de Microbiologie, membru al Societății Regale de Medicină Tropicală și Igienă din Londra, membru al Societății de Patologie Clinică din Berlin, laureat al Premiului de Stat clasa I (1950), pentru descoperirea nitrofuranului și aplicarea lui în febra tifoidă.

1995 – A avut loc un atentat terorist asupra clădirii federale Murrah din orașul Oklahoma, din Statele Unite ale Americii, în urma căruia 168 de persoane au murit.

2005 – Cardinalii l-au ales pe Joseph Ratzinger în funcția de episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice (papa Benedict al XVI-lea).

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot