7 proprietăți benefice pentru organismul uman ale ciocolatei negre

22.12.2021
7 proprietăți benefice pentru organismul uman ale ciocolatei negre

Ciocolata este dulcele care cu greu poate fi refuzat de cineva. Pe piață există tot felul de sortimente de ciocolată, care pot satisface și cele mai rafinate gusturi. Dintre acestea, se remarcă cea neagră care are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman.

7 proprietăți benefice ale ciocolatei negre

1. Ciocolata neagră este foarte nutritivă. Aceasta este plină de fibre și minerale. Potrivit specialiștilor în sănătate, 100 de g de ciocolată neagră, care conține cacao între 70% și 85%, are următoarele proprietăți:

• 11 gr. fibre
• 67% din necesarul zilnic de fier
• 58% din necesarul zilnic de magneziu
• 89% din necesarul zilnic de cupru
• 98% din necesarul zilnic de mangan
• conține, totodată, mult potasiu, fosfor, zinc şi seleniu.

Trebuie specificat că 100 de g din această ciocolată vine și cu 600 de grame de calorii și ceva cantități de zahăr. De aceea, se recomandă să se mănânce cu moderație.

2. Ciocolata neagră este o sursă puternică de antioxidanți. Aceasta are în componența ei o grămadă de compuși organici care sunt activi biologic și funcționează ca antioxidanți, precum polifenoli, flavanoli și catechine. Potrivit studiilor efectuate, ciocolata neagră conține mai mulți antioxidanți decât toate fructele de pe piață.

3. Acest sortiment de ciocolată poate îmbunătăți fluxul sanguin și scădea tensiunea arterială. Datele adunate de cercetători au arătat că ciocolata neagră și cacaua pot îmbunătăți fluxul sanguin și reduce tensiunea arterială, însă într-o măsură destul de mică.

4. Ciocolata neagră crește colesterolul bun (HDL) și reduce colesterolul rău (LDL). Consumul acesteia reducem rezistența la insulină, care este un factor al bolilor de inimă și al diabetului.

5. Ciocolata neagră scade riscul de a fi declanșate bolile cardiovasculare. Compuşii ciocolatei negre se pare că protejează împotriva oxidării LDL. Pe termen lung, acest lucru duce la depunerea unei cantităţi mult mai reduse de colesterol în artere şi la un risc mai mic de boli de inimă. Se pare că avem mai multe studii, care arată o îmbunătăţire semnificativă, potrivit healthline.com.

6. Consumul de ciocolată neagră poate proteja pielea de razele Soarelui. O substanță din ciocolata neagră, numită flavanoli, ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin la nivelul pielii, asigurând o densitate și o hidratare crescută. Doctorii recomandă ca persoanele care vor să facă plajă să consume înainte ciocolată neagră.

7. Ciocolată neagră îmbunătățește funcțiile cerebrale. Potrivit specialiștilor în sănătate, consumul acesteia ajută la creșterea fluxului de sânge de la nivelul creierului și poate îmbunătății funcția cognitivă la persoanele care suferă de probleme mentale.

Ciocolata neagră se află în topul celor mai bune 30 de alimente antiinflamatorii. S-a dovedit într-un studiu al Universității de Stat din Louisiana că ajută la rezistența la insulină și la ameliorarea inflamației. De asemenea, este una dintre cele mai bune 20 de gustări cu conținut scăzut de carbohidrați pentru slăbit.

Nimic nu bate gustul irezistibil al unei bucăți de ciocolată. Aproape toată lumea de pe glob o iubește, motiv pentru care este o industrie care valorează multe miliarde de dolari.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot