7 proprietăți benefice pentru organismul uman ale ciocolatei negre

22.12.2021
7 proprietăți benefice pentru organismul uman ale ciocolatei negre

Ciocolata este dulcele care cu greu poate fi refuzat de cineva. Pe piață există tot felul de sortimente de ciocolată, care pot satisface și cele mai rafinate gusturi. Dintre acestea, se remarcă cea neagră care are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman.

7 proprietăți benefice ale ciocolatei negre

1. Ciocolata neagră este foarte nutritivă. Aceasta este plină de fibre și minerale. Potrivit specialiștilor în sănătate, 100 de g de ciocolată neagră, care conține cacao între 70% și 85%, are următoarele proprietăți:

• 11 gr. fibre
• 67% din necesarul zilnic de fier
• 58% din necesarul zilnic de magneziu
• 89% din necesarul zilnic de cupru
• 98% din necesarul zilnic de mangan
• conține, totodată, mult potasiu, fosfor, zinc şi seleniu.

Trebuie specificat că 100 de g din această ciocolată vine și cu 600 de grame de calorii și ceva cantități de zahăr. De aceea, se recomandă să se mănânce cu moderație.

2. Ciocolata neagră este o sursă puternică de antioxidanți. Aceasta are în componența ei o grămadă de compuși organici care sunt activi biologic și funcționează ca antioxidanți, precum polifenoli, flavanoli și catechine. Potrivit studiilor efectuate, ciocolata neagră conține mai mulți antioxidanți decât toate fructele de pe piață.

3. Acest sortiment de ciocolată poate îmbunătăți fluxul sanguin și scădea tensiunea arterială. Datele adunate de cercetători au arătat că ciocolata neagră și cacaua pot îmbunătăți fluxul sanguin și reduce tensiunea arterială, însă într-o măsură destul de mică.

4. Ciocolata neagră crește colesterolul bun (HDL) și reduce colesterolul rău (LDL). Consumul acesteia reducem rezistența la insulină, care este un factor al bolilor de inimă și al diabetului.

5. Ciocolata neagră scade riscul de a fi declanșate bolile cardiovasculare. Compuşii ciocolatei negre se pare că protejează împotriva oxidării LDL. Pe termen lung, acest lucru duce la depunerea unei cantităţi mult mai reduse de colesterol în artere şi la un risc mai mic de boli de inimă. Se pare că avem mai multe studii, care arată o îmbunătăţire semnificativă, potrivit healthline.com.

6. Consumul de ciocolată neagră poate proteja pielea de razele Soarelui. O substanță din ciocolata neagră, numită flavanoli, ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin la nivelul pielii, asigurând o densitate și o hidratare crescută. Doctorii recomandă ca persoanele care vor să facă plajă să consume înainte ciocolată neagră.

7. Ciocolată neagră îmbunătățește funcțiile cerebrale. Potrivit specialiștilor în sănătate, consumul acesteia ajută la creșterea fluxului de sânge de la nivelul creierului și poate îmbunătății funcția cognitivă la persoanele care suferă de probleme mentale.

Ciocolata neagră se află în topul celor mai bune 30 de alimente antiinflamatorii. S-a dovedit într-un studiu al Universității de Stat din Louisiana că ajută la rezistența la insulină și la ameliorarea inflamației. De asemenea, este una dintre cele mai bune 20 de gustări cu conținut scăzut de carbohidrați pentru slăbit.

Nimic nu bate gustul irezistibil al unei bucăți de ciocolată. Aproape toată lumea de pe glob o iubește, motiv pentru care este o industrie care valorează multe miliarde de dolari.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot