De ce ciocolata Toblerone are formă triunghiulară?

12.08.2022
De ce ciocolata Toblerone are formă triunghiulară?

Cine nu a gustat măcar o dată din Ciocolata Toblerone? Produsul este celebru la nivel mondial și a fost creat în anul 1908, de către Theodore Tobler și soția sa. Tradiția de a fabrica ciocolată a fost transmisă din generație în generație, încă din anii 1800. Dar cine a venit cu ideea să-i ofere batonului forma inedită din prezent?

Legendele din spatele formei triunghiulare

Prima variantă a poveștii îl prezintă pe Theodore Tobler atât ca pe un pasionat al dulciurilor, cât și pe un iubitor al dansului. El participa la diverse spectacole, unde dansatorii se poziționau la final în piramide umane direct pe scenă. Inspirat de acestea, Tobler a decis ca ciocolata lui să aibă forma piramidelor. Cu toate acestea, informații despre această poveste nu există în arhivele oficiale ale companiei.

În altă variantă, se spune că Theodore Tobler a fost inspirat de muntele Matterhorn și de forma vârfului său. Această legendă este cea mai plauzibilă deoarece pe ambalaj apare Matterhorn (situat lângă Zermatt, la granița dintre Italia și Elveția în Alpii Pennini), însă formele muntelui de pe ambalaj ar putea aminti și de dansatorii spectacolelor la care Tobler participa.

 Câți kilometri de Toblerone consumăm anual?

Conform bussinsider.com, dacă toate ciocolatele Toblerone consumate anual ar fi adunate, acestea s-ar întinde pe o distanță de 62.000 de kilometri, ceea ce depășește circumferința Pământului (40.075 km).

 Există 10 mărimi ale ciocolatei și 11 arome

Cel mai înalt  aton de  Toblerone are un metru înălțime. Pe lângă diversele mărimi ale ciocolății, există și 11 sortimente, diversificarea acestora începând din anul 1970. Câteva dintre aromele pe care le oferă batonul sunt: vanilie, fructe și nuci și fagure crocant. A fost lansată și o ediție specială Toblerone numită „blatul cu zăpadă”: vârful fiecărei ciocolatei era alb și fiecare bucățică era ambalată în mod individual.

Ciocolata este elvețiană, însă numele are un cuvânt italian

Produsul a fost creat de către Emil Baumann și Theodor Tobler în orașul Berna din Elveția. Pentru a onora locul în care a luat naștere batonul Tomblerone, pe ambalaj se află un urs, de altfel simbolul orașului elvețian. Numele ciocolatei este un joc de cuvinte între numele lui Tobler și termenul italienesc „torrone”, care se referă la un tip de nugat.

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot