Zoia Ceaușescu, fiica dictatorilor, și Petre Roman au fost iubiți

27.09.2022
Zoia Ceaușescu, fiica dictatorilor, și Petre Roman au fost iubiți

Zoia Ceaușescu, fata cuplului dictatorial Elena și Nicolae Ceaușescu, nu a avut o viață ușoară. Mama ei era obsedată de control și dorea să știe, tot timpul, ce face, unde este și cu cine este Zoia. Practic, singura fată a cuplului Ceaușescu nu se putea bucura de libertate și pentru fiecare decizie pe care o lua trebuia să primească aprobare de la Elena Ceaușescu. mama sa.

Zoia Ceaușescu s-a iubit cu Petre Roman

Nu multă lume știe însă Zoia Ceaușescu a avut o relație de scurtă durată cu Petre Roman. Legătura, mai mult sau mai puțin amoroasă, nu a fost însă pe placul Elenei Ceaușescu, fiindcă Petre era fiul lui Walter Roman, o personalitate puternică care i-a ajutat pe ruși să ajungă în România.

S-a întâmplat odată ca Elena Ceaușescu să întrebe unde se găsește Zoia, iar eu am raportat că se află la Grădina Bordei în parcul Herăstrău. Ea a vrut să o vadă împreună cu Petre Roman. S-au cunoscut în cartier, că stăteau amândoi acolo. El era cu 3-4 ani mai mare.

Eu m-am dus cu mașina, cu o Dacie albă și am luat-o pe Elena Ceaușescu, practic într-o misiune de filaj. 15 minute a stat cu mine și s-a uitat la ei, după care a zis că vrea să meargă acasă. Ei se țineau de mână, Petre Roman a luat-o și de gât. Nu am stat cu mașina pe loc, că nu voiam ca cei doi să știe că sunt urmăriți. Pe Elena am dus-o acasă și am revenit înapoi. Zoia și Petre Roman au mai stat 30 de minute prin parc și apoi au plecat spre casă, Petre Roman a condus-o aproape de casă, a declarat colonelul de Securitate Dumitru Burlan, potrivit evz.ro.

Dumitru Burlan a adăugat: În vară, Elena Ceaușescu nu a vrut să audă de Petre Roman că era fiul lui Walter Roman, care i-a adus pe ruși în țară și nu era văzut cu ochi buni de Elena. Ba mai mult, aceasta l-a trimis la Toulouse, ca să o scape pe Zoia de Petre Roman. Zoia nu era îndrăgostită de el.

De cine a fost îndrăgostită Zoia Ceaușescu?

Se pare că marea dragoste a Zoiei Ceaușescu nu a fost Petre Roman, ci un ginecolog din Cluj, Dan Vincze. Din păcate Elena Ceaușescu nu a fost de acord cu relația acestora, fiindcă era de etnie maghiară. Zoia a suferit enorm la fel ca și ginecologul, care și-a găsit sfârșitul pe treptele blocului, în stare de ebrietate.

Dan o ducea în cârcă, o săruta de față de mine, nu am avut probleme până când am fost la mare ca tovarășii să îl cunoască. Verdictul a fost dat cam într-o săptămână, Elena i-a atras atenția să nu se mai vadă cu el, deoarece are destui unguri în familie.

El și-a găsit sfârșitul pe treptele blocului, beat. Zoia a fugit de acasă cu un mercedes decapotabil cu două locuri. A luat trenul și a plecat. S-au format 12 echipe pentru a fi găsită. Eu i-am raportat colonelului Pavel ca pe mine să mă repartizeze în zona Maramureș. Am ajuns în 9 ore în Sighetul Marmației. Am intrat în sală și am văzut-o pe Zoia la masă și am raportat imediat, iar într-o oră jumătate, Nicu a venit cu avionul. A făcut un scandal monstru Zoia, cu multe drăcuieli, a povestit colonelul de Securitate Dumitru Burlan, potrivit sursei citată mai sus.

Zoia Ceaușescu s-a născut în 1 martie 1949 și a murit pe data de 20 noiembrie 2006, la vârsta de 57 de ani din cauza unui cancer pulmonar, potrivit Wikipedia.org. Toată viața ei a fost una plină de greutăți, având de suferit după urma acțiunilor întreprinse de părinții ei.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot