Teoria incredibilă din viața dictatorilor: Valentin și Zoia nu ar fi fost copiii lui Nicolae Ceaușescu

12.12.2022
Teoria incredibilă din viața dictatorilor: Valentin și Zoia nu ar fi fost copiii lui Nicolae Ceaușescu

Elena și Nicolae Ceaușescu au condus România cu o mână de fier. Cuplul dictatorial a dus o viață de vis după ce a ajuns în fruntea României. Viața acestora s-a aflat sub lupa istoricilor, iar la un moment dat se susținea că Valentin și Zoia au fost înfiați de Nicolae Ceaușescu, ei fiind copiii Elenei cu alt bărbat. O utopie sau există la mijloc un sâmbure de adevăr?

Fostul ministru de Externe și președinte al Consiliului de Miniștri, din perioada comunistă, Ion Gheorghe Maurer, a afirmat tot timpul că Valentin și Zoia nu sunt copiii lui Nicolae Ceaușescu. Ipoteza era susținută și de faptul că Nicușor, copilul cel mic al cuplului Ceaușescu, era favoritul lui Nicolae, pe care dorea să îl lase mai devreme sau mai târziu la conducerea țării.

Câți copii a avut cuplul Ceaușescu?

Ion Gheorghe Maurer a fost un apropiat al familiei Ceaușescu și, ca atare, a cunoscut multe dintre secretele acestora. Fostul ministru de Externe în perioada comunistă a povestit în cartea „Maurer și lumea de ieri – Mărturii despre stalinizarea României” că Valentin și Zoia nu au fost copiii lui Nicolae Ceaușescu.

Elena Ceaușescu, înainte de a se mărita cu el (Nicolae Ceaușescu – n. r.), a trăit nu știu cu câți. A făcut și doi copii – nu știu cu cine – o fată și un băiat. Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă. Ceaușescu i-a adoptat copiii pe care i-a facut cu alții și i-a mai făcut și el un copil, pe Nicușor. Mai târziu, mi-am dat seama că acestă femeie îl stăpânește în așa măsură pe Ceaușescu, încât, de fapt, ea conduce. El nu face decât ceea ce spune ea. Și că, probabil, ea hotărâse ca el să exercite conducerea sub forma unei stăpâniri dictatoriale, a povestit Ion Gheorghe Maurer.

Elena a avut în timpul căsătoriei cu Nicolae Ceaușescu mai multe aventuri amoroase, printre amanții acesteia numărându-se unchiul lui Ion Iliescu, Victor Atanasie Stănculescu și tatăl naistului Gheorghe Zamfir. Așadar, nu ar fi exclus ca ceea ce a susținut Ion Gheorghe Maurer să fie adevărat.

Fostul ministru de Externe a povestit că Nicolae Ceaușescu i-a înfiat pe Valentin și Zoia și i-ar fi crescut ca și cum ar fi fost copiii lui. Se crede că familia Ceaușescu nu a spus niciodată adevărul legat de acest subiect pentru a nu fi judecați de oameni.

Ceaușescu, criticat de adversarii politici

Nicolae Ceaușescu a făcut șase ani și șapte luni de închisoare pentru propagandă comunistă într-o perioadă în care doctrina socialistă era interzisă cu desăvârșire în România. Acesta a fost eliberat în apropierea zilei de 23 august 1944, astfel că Valentin și Zoia s-au născut după această dată. Potrivit informațiilor oficiale, Valentin Ceaușescu a venit pe lume în data de 17 februarie 1948, iar Zoia în 1 martie 1949. Doi ani mai târziu, în data de 1 septembrie 1951, s-a născut și ultimul copil al cuplului Ceaușescu, Nicu.

Așadar, zvonurile conform cărora Valentin și Zoia nu ar fi fost copiii lui Nicolae Ceaușescu ar fi neadevărate, potrivit istoricului Adrian Cioroianu. Acesta este de părere că ipoteza a fost lansată în spațiul public de adversarii politici ai lui Ceaușescu pentru a-l discredita pe liderul comunist.

Foto: Wowbiz.ro

Cele mai noi articole
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot
Cum se păstrează rețeta secretă la KFC? Boss-ul KFC România a explicat: „Nici noi nu știm condimentele secrete”
Cum se păstrează rețeta secretă la KFC? Boss-ul KFC România a explicat: „Nici noi nu știm condimentele secrete”
Rețeta secretă a Kentucky Fried Chicken (KFC) este una dintre cele mai bine păstrate secrete în industria fast-food-ului. Colonel Sanders, fondatorul KFC, a creat rețeta originală în anii 1930... citește tot
Top 10 țări cu cele mai urâte femei din lume. Pe primul loc e o țară din Europa! România e în top?
Top 10 țări cu cele mai urâte femei din lume. Pe primul loc e o țară din Europa! România e în top?
Frumusețea și urâțenia sunt subiective. Oamenii sunt diferiți, atât ca aspect, cât și ca gândire. Astfel că ceea ce este frumos pentru o persoană poate fi considerat urât pentru alta.... citește tot