Ce spunea Petre Țuțea despre Ceaușescu: „A fost și bou, dar pe lângă ce a făcut ar trebui să i se ierte”

04.01.2021
Ce spunea Petre Țuțea despre Ceaușescu: „A fost și bou, dar pe lângă ce a făcut ar trebui să i se ierte”

Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat România. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din 1965 și până în 1989.

Mulți dintre ai noștri regretă perioada comunistă, iar câteva dintre argumentele aduse sunt referitoare la faptul că nu exista om fără loc de muncă, ținea cu poporul sau că Nicolae Ceaușescu reușise să achite întreaga datorie externă a României.

Sunt oameni care transmit diverse energii și te fac să simți fiori reci pe spate atunci când îi vezi sau îi auzi. Petre Țuțea făcea parte dintre ei. Petre Țuțea a fost un autor, economist, eseist, filosof, jurist, politician și publicist român, a făcut parte din Mișcare Legionară, însă a fost și victimă a regimului comunist din România.

Ce spunea Petre Țuțea despre Nicolae Ceaușescu?

Cu toate acestea, Petre Țuțea a fost un susținător al fostului președinte și le-a „cerut” românilor să îi recunoască acestuia meritele, chiar dacă a făcut și greșeli impardonabile. Țuțea era de părere că Ceaușescu a fost cel mai mare naționalist al țării și a ținut cu poporul.

„Să dăm Cesarului ce este al Cesarului…” ! „Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”

Ceaușescu a fost executat alături de soția sa în decembrie 1989 în urma unui proces pe repede-înainte care s-a încheiat în câteva zeci de minute, deși cei doi ar fi putut avea parte de un proces în toată regula. După moartea lui, Petre Țuțea și-a exprimat regretul comparându-l pe fostul comunist cu Kemal Ataturk al Turciei sau cu Abdul Nasser al Egiptului, numindu-l „TATĂL NAȚIUNII”.

Petre Tutea

Bătrânul cu voce puternică și privirea pătrunzătoare a declarat că Ceaușescu ar fi scos România din Evul Mediu, că a dezvoltat țara și a adus-o la nivelul multor țări europene. Mai mult de atât, acesta a plătit datoriile externe, deși mulți dintre cei care au trăit în vremurile acelea susțin că pentru a scăpa de aceste datorii, au fost nevoiți să stea ore în șir la cozi, să cumpere mâncare porționat și le-au fost îngrădite alte drepturi.

„Ceaușescu a scos România din Evul Mediu, de la lumina lumânării, la lumina electrică, de la carul cu boi, la intreprinderi producătoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive și avioane…”

Petre Țuțea i-a recunoscut meritele lui Ceaușescu spunând că poporul român nu ar fi avut astăzi fără implicarea lui școli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, căi ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrări hidrotehnice portuare, flote de avioane și vapoare, irigații pe mii de hectare, poduri impresionante și autostrăzi.

„Dacă știți despre ce vorbesc veți vedea că performanțele lui Ceaușescu frizeaza imposibilul. Și, peste asta, a păstrat DEMNITATEA acestui popor de…..tâmpiți”.

Cum a populat Nicolae Ceaușescu România?

Tot prin măsuri extreme, dictatorul a dublat și populația urbana. Drama Decreţeilor a avut loc exact în plină utopie comunistă și prin Decretul 770, care interzicea prin lege avortul, statul ajunsese să controleze până şi cea mai intimă parte a oamenilor, sexualitatea. Acest decret transformase maternitatea într-un vis urât.

Imediat după ce a ajuns la putere, Nicolae Ceauşescu și-a pus în practică un vis măreţ, în care doar el credea. El își dorea să conducă o ţară prosperă şi cât mai populată, să formeze „omul nou”, născut, crescut şi dedicat în totalitate idealului comunist, potrivit descoperă.ro.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot