Ce spunea Petre Țuțea despre Ceaușescu: „A fost și bou, dar pe lângă ce a făcut ar trebui să i se ierte”

04.01.2021
Ce spunea Petre Țuțea despre Ceaușescu: „A fost și bou, dar pe lângă ce a făcut ar trebui să i se ierte”

Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat România. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din 1965 și până în 1989.

Mulți dintre ai noștri regretă perioada comunistă, iar câteva dintre argumentele aduse sunt referitoare la faptul că nu exista om fără loc de muncă, ținea cu poporul sau că Nicolae Ceaușescu reușise să achite întreaga datorie externă a României.

Sunt oameni care transmit diverse energii și te fac să simți fiori reci pe spate atunci când îi vezi sau îi auzi. Petre Țuțea făcea parte dintre ei. Petre Țuțea a fost un autor, economist, eseist, filosof, jurist, politician și publicist român, a făcut parte din Mișcare Legionară, însă a fost și victimă a regimului comunist din România.

Ce spunea Petre Țuțea despre Nicolae Ceaușescu?

Cu toate acestea, Petre Țuțea a fost un susținător al fostului președinte și le-a „cerut” românilor să îi recunoască acestuia meritele, chiar dacă a făcut și greșeli impardonabile. Țuțea era de părere că Ceaușescu a fost cel mai mare naționalist al țării și a ținut cu poporul.

„Să dăm Cesarului ce este al Cesarului…” ! „Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine cu noi!”

Ceaușescu a fost executat alături de soția sa în decembrie 1989 în urma unui proces pe repede-înainte care s-a încheiat în câteva zeci de minute, deși cei doi ar fi putut avea parte de un proces în toată regula. După moartea lui, Petre Țuțea și-a exprimat regretul comparându-l pe fostul comunist cu Kemal Ataturk al Turciei sau cu Abdul Nasser al Egiptului, numindu-l „TATĂL NAȚIUNII”.

Petre Tutea

Bătrânul cu voce puternică și privirea pătrunzătoare a declarat că Ceaușescu ar fi scos România din Evul Mediu, că a dezvoltat țara și a adus-o la nivelul multor țări europene. Mai mult de atât, acesta a plătit datoriile externe, deși mulți dintre cei care au trăit în vremurile acelea susțin că pentru a scăpa de aceste datorii, au fost nevoiți să stea ore în șir la cozi, să cumpere mâncare porționat și le-au fost îngrădite alte drepturi.

„Ceaușescu a scos România din Evul Mediu, de la lumina lumânării, la lumina electrică, de la carul cu boi, la intreprinderi producătoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive și avioane…”

Petre Țuțea i-a recunoscut meritele lui Ceaușescu spunând că poporul român nu ar fi avut astăzi fără implicarea lui școli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, căi ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrări hidrotehnice portuare, flote de avioane și vapoare, irigații pe mii de hectare, poduri impresionante și autostrăzi.

„Dacă știți despre ce vorbesc veți vedea că performanțele lui Ceaușescu frizeaza imposibilul. Și, peste asta, a păstrat DEMNITATEA acestui popor de…..tâmpiți”.

Cum a populat Nicolae Ceaușescu România?

Tot prin măsuri extreme, dictatorul a dublat și populația urbana. Drama Decreţeilor a avut loc exact în plină utopie comunistă și prin Decretul 770, care interzicea prin lege avortul, statul ajunsese să controleze până şi cea mai intimă parte a oamenilor, sexualitatea. Acest decret transformase maternitatea într-un vis urât.

Imediat după ce a ajuns la putere, Nicolae Ceauşescu și-a pus în practică un vis măreţ, în care doar el credea. El își dorea să conducă o ţară prosperă şi cât mai populată, să formeze „omul nou”, născut, crescut şi dedicat în totalitate idealului comunist, potrivit descoperă.ro.

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 10 noiembrie este cea de 314-a zi a calendarului gregorian și a 315-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 51 de zile. La 10 octombrie 1923, un fost prinț...
Cele mai noi articole
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Ce este politica? Cele mai tari citate despre politică
Se spune că politica este arta de a negocia și a cădea la un acord cu dușmanul. În teorie și practică politica reprezintă știința care studiază și ajută la guvernarea unei țări. Cu... citește tot
De unde vine obiceiul bacșișului?
De unde vine obiceiul bacșișului?
Bacșișul este considerat o modalitate de recunoștință pentru serviciile oferite. Acest obicei are o istorie bogată și a apărut în statele dezvoltate din vest. Potrivit istoricilor, primul... citește tot
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Ce alimente pot fi periculoase pentru organism?
Organismul este „templul sufletului”. Cel puțin așa susțin doctorii nutriționiști. Stilul haotic al timpului în care trăim ne-a demonstrat că mâncarea nu este întotdeauna sănătoasă,... citește tot