Cum i-a distrus Elena Ceaușescu viața Zoiei?

24.08.2022
Cum i-a distrus Elena Ceaușescu viața Zoiei?

Elena Ceaușescu, pe numele de naștere Lenuța Petrescu, a fost soția lui Nicolae Ceaușescu. Cei doi au condus România după propriile convingeri, aducând populația la limita sărăciei. Cuplul dictatorial a fost ucis pe data de 25 decembrie 1989, după o simulare de proces unde au fost condamnați la moarte.

Elena Ceaușescu a început să-și facă simțită prezența în conducerea țării după 1971, până atunci fiind doar soția președintelui României. Potrivit Wikipedia.org, după aceea dată, Lenuța a deținut funcțiile de membră a Biroului Permanent al Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central al PCR și prim-viceprim-ministru al Consiliului de Miniștri, având un rol politic tot mai important în deciziile statului.

Elena Ceaușescu și-a controlat la sânge proprii copii

Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii, doi băieți și o fată: Valentin, Nicu și Zoia. Lucrurile nu au fost simple pentru aceștia, fiindcă mama lor a fost obsedată să le controleze viața. Ba mai mult, Zoia a fost foarte afectată, deoarece nu reușea să fie stăpână pe propriul destin.

Voia să controleze totul (Elena Ceaușescu n. r.). Asta este adevărat. Cel mai tare lucru din ce a făcut ea este cum s-a comportat cu copiii. Adică i-a sufocat, pur și simplu, și i-a obligat să o ia pe un drum pe care nu l-au vrut. A sufocat-o pe Zoia până a nenorocit-o într-un fel, pentru că Zoia a suferit enorm. Noroc că l-a găsit pe Mircea, într-un final. A avut niște băieți extraordinari de buni cu care nu a putut să se căsătorească. Dacă ei nu voiau să te căsătorești (Elena si Nicolae Ceaușescu n. r.), nu te căsătoreai, a povestit Mihaela Ceaușescu, verișoara Zoiei, potrivit evz.ro.

Nimeni nu o plăcea pe Elena Ceaușescu

Nepoata Elenei Ceaușescu a mărturisit că mătușa ei era o fire dură, antipatică, pe care nimeni o plăcea. Aceasta rareori era văzută zâmbind și toți ii știau de frică.

Era antipatică. N-avea simțul umorului și era rigidă. Mie nu-mi plac oamenii rigizi. Adică fără zâmbete, fără drăgălășenii, fără înțelegere… Dar asta nu înseamnă că în momente-cheie, și un moment-cheie pentru mine a fost divorțul, când până la urmă a zis: «Lăsați-o, mă, să divorțeze, că asta își pune capăt zilelor. Avem vreo daravelă în familie.» Că am zis că mă arunc de la etaj, a mărturisit Mihaela Ceaușescu, căreia niciun judecător nu a vrut să-i încheie divorțul, până când nu a primit aprobarea Elenei Ceaușescu, conform sursei citată mai sus.

Se pare că Elena Ceaușescu nu a distrus doar viețile românilor ci și a propriilor rude, cărora le controla viața la sânge.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 27 septembrie este cea de-a 270-a zi a calendarului gregorian și a 271-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 95 de zile. În această zi, în anul 1952, s-a...
Cele mai noi articole
Ce este botulismul? Cât de grav este botulismul?
Ce este botulismul? Cât de grav este botulismul?
Organismul uman este unul firav, care se poate îmbolnăvi destul de repede. În lume există tot felul de viruși și bacterii care pot pune la pământ și persoane cu sisteme imunitare puternice.... citește tot
Sintagma MIERE de ALBINE este pleonasm?
Sintagma MIERE de ALBINE este pleonasm?
Limba română are tot felul de reguli de gramatică pentru a se realiza o comunicare corectă. Pleonasmul este una dintre cele mai întâlnite greșeli din vorbirea curentă. De-a lungul timpului,... citește tot
Cum au fost transportate oglinzile venețiene mari de cinci metri din Veneția la Peleș?
Cum au fost transportate oglinzile venețiene mari de cinci metri din Veneția la Peleș?
Una dintre cele mai impozante construcții din România este, cu siguranță, Caselul Peleș. Construcția castelului a debutat în 1873, însă ceremonia de punere a pietrei de temelie a avut loc... citește tot