Cum i-a distrus Elena Ceaușescu viața Zoiei?

24.08.2022
Cum i-a distrus Elena Ceaușescu viața Zoiei?

Elena Ceaușescu, pe numele de naștere Lenuța Petrescu, a fost soția lui Nicolae Ceaușescu. Cei doi au condus România după propriile convingeri, aducând populația la limita sărăciei. Cuplul dictatorial a fost ucis pe data de 25 decembrie 1989, după o simulare de proces unde au fost condamnați la moarte.

Elena Ceaușescu a început să-și facă simțită prezența în conducerea țării după 1971, până atunci fiind doar soția președintelui României. Potrivit Wikipedia.org, după aceea dată, Lenuța a deținut funcțiile de membră a Biroului Permanent al Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central al PCR și prim-viceprim-ministru al Consiliului de Miniștri, având un rol politic tot mai important în deciziile statului.

Elena Ceaușescu și-a controlat la sânge proprii copii

Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii, doi băieți și o fată: Valentin, Nicu și Zoia. Lucrurile nu au fost simple pentru aceștia, fiindcă mama lor a fost obsedată să le controleze viața. Ba mai mult, Zoia a fost foarte afectată, deoarece nu reușea să fie stăpână pe propriul destin.

Voia să controleze totul (Elena Ceaușescu n. r.). Asta este adevărat. Cel mai tare lucru din ce a făcut ea este cum s-a comportat cu copiii. Adică i-a sufocat, pur și simplu, și i-a obligat să o ia pe un drum pe care nu l-au vrut. A sufocat-o pe Zoia până a nenorocit-o într-un fel, pentru că Zoia a suferit enorm. Noroc că l-a găsit pe Mircea, într-un final. A avut niște băieți extraordinari de buni cu care nu a putut să se căsătorească. Dacă ei nu voiau să te căsătorești (Elena si Nicolae Ceaușescu n. r.), nu te căsătoreai, a povestit Mihaela Ceaușescu, verișoara Zoiei, potrivit evz.ro.

Nimeni nu o plăcea pe Elena Ceaușescu

Nepoata Elenei Ceaușescu a mărturisit că mătușa ei era o fire dură, antipatică, pe care nimeni o plăcea. Aceasta rareori era văzută zâmbind și toți ii știau de frică.

Era antipatică. N-avea simțul umorului și era rigidă. Mie nu-mi plac oamenii rigizi. Adică fără zâmbete, fără drăgălășenii, fără înțelegere… Dar asta nu înseamnă că în momente-cheie, și un moment-cheie pentru mine a fost divorțul, când până la urmă a zis: «Lăsați-o, mă, să divorțeze, că asta își pune capăt zilelor. Avem vreo daravelă în familie.» Că am zis că mă arunc de la etaj, a mărturisit Mihaela Ceaușescu, căreia niciun judecător nu a vrut să-i încheie divorțul, până când nu a primit aprobarea Elenei Ceaușescu, conform sursei citată mai sus.

Se pare că Elena Ceaușescu nu a distrus doar viețile românilor ci și a propriilor rude, cărora le controla viața la sânge.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot