Unul dintre produsele care „a invadat” Internetul este faimoasa ciocolată Dubai. Un desert diferit, o ciocolată „altfel” care se adresează unui segment anume din populație. Ce este... citește tot
Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat pentru totdeauna istora țării noastre. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din anul 1965 și până în anul 1989, când a fost executat alături de soția sa.
Cu toate că Nicolae Ceaușescu studiase doar patru clase la școala din satul său natal, Scornicești, acesta avea un scris destul de îngrijit. Dovadă stă un document redactat în anul 1936. Din păcate, cu gramatica, adolescentul Ceaușescu era la pământ.
Relația micuțului Nicolae Ceaușescu cu școala nu a fost una de lungă durată. Acesta a studiat patru clase la școala din satul său natal, Scornicești. În acele vremuri, învățătorul din Scornicești preda într-o sală cursuri simultane, pentru elevii mai multor clase. Micul Ceaușescu nu a avut cărți și de cele mai multe ori mergea la școală desculț.
S-a spus despre Ceaușescu că era analfabet. Nu toată lumea știe că acesta avea un scris destul de îngrijit, în ciuda faptului că făcea extrem de multe greșeli de ordin gramatical. În anul 1936, pe când avea doar 18 ani, Nicolae Ceaușescu a dat o declarație de mână. Acesta era acuzat de găsirea unor brosuri bolsevice și alte manifeste ce instigau la revolta în casa patronului său, Vladimir Tarnowski.
Declaraţia din ianuarie 1936 a lui Nicolae Ceauşescu este singurul document scris cu mâna lui până pe data de 23 august 1944. În celelalte cazuri, doar a semnat. Sunt destul de multe cuvinte scrie anapoda, așa cum este verbul „a eși” în loc de „a ieși”, „mam” în loc de „m-am” sau „”neam” în loc de „ne-am”. Există propoziții și cu patru greșeli gramaticale. Totuși, în ciuda acestui aspect, tânărul Ceaușescu avea un scris destul lizibil și fără prea multe mâzgălituri.