Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România

24.11.2023
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România

Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în menținerea sănătății noastre. În România, o țară binecuvântată cu numeroase izvoare de apă de calitate, există însă provocări legate de imbuteliere, transport și depozitare inadecvată care pot afecta această resursă vitală.

Care este cea mai sănătoasă apă din România?

Pe site-ul minuneanaturii.ro, am identificat patru dintre cele mai bune ape din România, fiecare având caracteristici distincte care le recomandă pentru consumul zilnic. Însă, care dintre acestea se bucură de statutul de „cea mai bună apă”?

Iată care sunt criteriile pentru alegerea celei mai bune ape:

Alcalinitatea – cheia echilibrului pH-ului. Trebuie precizat că pH-ul apei este esențial, influențând mediul intern al organismului. Un pH între 8 și 9 este ideal, având în vedere că sângele sănătos are un pH de 7,365. Izvoarele naturale, precum cele de munte, pot avea un pH apropiat de 9, contribuind la menținerea echilibrului acid-bază.

Puritatea – fără bacterii și substanțe nocive. Apa imbuteliată este pură, cel puțin teoretic, dar analizele de laborator sunt esențiale pentru a confirma absența impurităților și bacteriilor. Este bine să fim atenți la cantitățile de nitriți și nitrați din apă. Însă, trebuie să fim conștienți și de sursele externe de nitriți și nitrati, precum mezelurile și legumele tratate cu azot.

Modul de ambalare și depozitare. Sticla din sticlă este ambalajul ideal pentru apă, evitând astfel transferul de substanțe chimice din plastic, cum ar fi bisfenolii (BPA), în lichid. Depozitarea în sticlă sau plastic poate influența calitatea apei, iar expunerea la soare poate face apa toxică în cazul plasticului.

Concentrația de minerale. Calciul, magneziul, sodiul și potasiul sunt prezente în apă, dar cantitatea trebuie să fie optimă. Apa distilată, deși lipsită de minerale, nu este naturală. O apă naturală cu o încărcare minerală moderată este recomandată.

Potențialul de oxidoreducere (ORP). Un ORP mic sau negativ indică un caracter deoxidant sau antioxidant al apei. Acest parametru, deși instabil, poate fi influențat de diverse filtre de apă, dar este important să căutăm soluții naturale și stabile.

Cele patru ape sănătoase din România

Apa Aura

Apa D’Ora

Apa Gorna Bania

Apa Perla Moldovei

Toate cele patru ape analizate – Aura, Dora, Gorna Bania și Perla Moldovei – au calități remarcabile și benefice pentru sănătate. Alegerea celei mai bune ape depinde de preferințele individuale și de caracteristicile specifice căutate, precum alcalinitatea, puritatea, modul de ambalare, concentrația de minerale și potențialul de oxidoreducere. Consumul constant de apă, în special a celei de calitate, contribuie la menținerea stării de sănătate și la susținerea funcțiilor metabolice ale organismului.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot