De ce ne trezim noaptea să bem apă?

19.09.2023
De ce ne trezim noaptea să bem apă?

Noaptea este momentul în care corpul și mintea umană reușesc să se odihnească. Cele 8 ore de somn reprezintă un prilej în care reușim să fim degajați de stresul zilnic. Pentru a ne odihni corespunzător trebuie să bem destulă apă și să respectăm programul meselor recomandate de nutriționiști. De ce totuși ne trezim câteodată în timpul nopții să bem apă?

De ce ne trezim noaptea să bem apă?

apă

Medicul specialist recomandă un consum de cel puțin 2 litri de apă pe zi. Acesta este un raport normal de lichide pe care corpul trebuie să-l primească pentru a funcționa corespunzător. Chiar dacă avem o viață sănătoasă, există momente când ne trezim în miezul nopții să bem apă.

De câte ori nu am văzut la rude, prieteni sau chiar noi am luat o sticlă de apă lângă pat în cazul în care ne trezim noaptea însetați? De unde se trage acest obicei, din cauza viselor sau poate există o problemă medicală?

Conform specialiștilor există mai multe motive pentru care ne trezim însetați:

De ce respirăm pe gură când dormim?

O odihnă completă ajută la o stare de spirit bună, deci o viață mai fericită. Un somn slab, în care nu reușim să ne odihnim vine la pachet cu stres și stare de nervozitate. Chiar dacă cei mai mulți dintre oameni respiră pe nas în timp ce dorm, există și excepția celor care respiră pe gură.

Respirația pe gură în timpul somnului poate duce la uscarea căilor și ne putem trezi mai des să bem apă. Totodată, poate fi un răspuns temporar la congestia nazală, un obicei învățat involuntar sau al unei stări de sănătate care trebuie să ridice semnul întrebării.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot