De ce este recomandat să bei apă înainte de culcare?

22.09.2023
De ce este recomandat să bei apă înainte de culcare?

Cercetătorii au realizat mai multe studii pentru a vedea cum funcționează organismul uman atunci când doarme. Datele colectate au evidențiat și ceea ce are nevoie corpul pentru a avea un somn neliniștit. Trebuie precizat că o noapte agitată va face ca a doua zi activitățile să pară mult mai grele decât sunt în realitate, de aceea se recomandă evitarea anumitor anumitor alimente înainte de culcare, precum cafeaua.

Un pahar cu apă înainte de culcare

Aproximativ 70% din corpul uman este compus din apă. Așadar, acest lichid este esențial pentru funcționarea optimă a organismului. Doctorii recomandă ca o persoană să bea minim 2 litri de apă pe zi pentru o hidratare corectă, iar înainte de culcare să se consume un pahar cu apă.

Experții în sănătate au explicat că pe parcursul nopții organismul uman continuă să execută tot felul de procese fiziologice care duc la consumarea apei din corp, cum ar fi, de exemplu, respirația. De aceea, este indicat să consumăm apă înainte de a trece la somn pentru ca organismul să fie bine hidratat.

Este bine de menționat faptul că apa ajută la funcționarea optimă a organismului uman. Acest lichid influențează direct digestia, circulația sângelui, eliminarea toxinelor și multe alte procese. Cu alte cuvinte, este bine să bei apă înainte de culcare pentru a te simți bine dimineața.

Studiile au arătat că hidratarea necorespunzătoare poate avea un impact negativ asupra calității somnului, putând apărea dureri de cap și o stare de neliniște. În felul acesta, este foarte important să consumi apă înainte de a trece la somn, fiindcă va ajuta și la accelerarea metabolismului, un lucru foarte important pentru persoanele care doresc să își controleze greutatea corporală.

Hidratarea este esențială și pentru reglarea tensiunii arteriale. Experții în sănătate recomandă însă să nu se consume foarte multă apă înainte de a trece la culcare, fiindcă poate apărea nevoia de a merge la toaletă în timpul nopții, iar acest lucru va afecta calitatea somnului. Consumul moderat de apă este cel mai indicat.

Tags:
Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot