E adevarat că dacă mănânci mai repede te îngrași mai mult?

15.12.2020
E adevarat că dacă mănânci mai repede te îngrași mai mult?

În zilele noastre, oameni mănâncă mereu pe fugă fără să se gândească la consecințe. Este un obicei foarte prost care poate duce la supraalimentare, creștere în greutate și obezitate. Acesta poate fi unul dintre principalii factori de creștere în greutate.

Creierul nostru are nevoie de timp pentru a procesa semnale de plenitudine. De fapt, poate dura până la 20 de minute până când creierul își dă seama că ești plin. Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sănătate la nivel mondial. Este o boală complexă care nu este cauzată pur și simplu de o dietă slabă, de inactivitate sau de lipsa de voință. De fapt, în joc sunt implicați și factorii de mediu și stilul de viață.

Alte probleme de sănătate

Mâncarea pe fugă nu numai că poate crește riscul de a deveni supraponderal și obez, ci este legată și de alte probleme de sănătate. Consumul prea rapid este legat de un risc mai mare de rezistență la insulină, care se caracterizează prin niveluri ridicate de zahăr din sânge și insulină. Este un semn distinctiv al diabetului de tip 2 și al sindromului metabolic.

Obiceiul de a mânca pe fugă a fost asociat cu un risc mai mare de diabet de tip 2. Un studiu a constatat că oamenii care mănâncă au mai multe șanse de a suferi de această boală în comparație cu cei care mănâncă încet.

Alimentația rapidă și creșterea în greutate pot crește riscul de sindrom metabolic, un grup de factori de risc care poate crește riscul de diabet și boli de inimă. De asemenea, cei care nu mănâncă încet au raportat în mod obișnuit o digestie deficitară ca urmare a consumului prea rapid. Din cauza faptului că mușcă bucăți mari de hrană și mestecă mai puțin mâncarea, poate afecta digestia.

Sfaturi pentru a mânca mai încet

Consumul mai lent poate oferi diverse beneficii pentru sănătate. Poate crește nivelul de hormoni de plinătate, poate reduce aportul de calorii și îmbunătățește digestia. Iată câteva tehnici utile de încercat:

Nu mâncați în fața ecranelor. A mânca în fața unui televizor, computer, smartphone sau alt dispozitiv poate determina consumul alimentelor mai rapid. De asemenea, se poate pierde evidența cantității de mâncare.

De evitat înfometarea între mese. Acest lucru ne poate face să mâncăm mai repede și să luăm decizii alimentare slabe. Câteva gustări sănătoase între mese pot preveni acest lucru.

Specialiștii recomandă mestecatul alimentelor mai des înainte de a înghiți. Scopul este de a mesteca fiecare gură de alimente de 20-30 de ori. Mai mult de atât, mușcăturile mai mici pot ajuta la încetinirea ritmului alimentar și masa poate dura mai mult.

Alimentele bogate în fibre, cum ar fi fructele și legumele, nu numai că sunt foarte sățioase, dar durează destul de mult timp pentru a mesteca. Consumul alimentelor în mod conștient este un instrument puternic. Principiul fundamental din spatele acestuia este să acordăm atenție alimentelor pe care le consumăm.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot