Ce se întâmplă dacă mănânci o săptămână fast food? Dar o lună non-stop?

16.01.2024
Ce se întâmplă dacă mănânci o săptămână fast food? Dar o lună non-stop?

În era vitezei în care nu avem timp să mai gătim acasă, cei mai mulți dintre oameni aleg să își cumpere mâncare la muncă. De cele mai multe ori, această mâncare se rezumă la burgeri paste, pizza sau cartofi prăjiți. Acest stil de viață poate dezechilibra organismul. Ce se întâmplă dacă mănânci o săptămână numai mâncare de tip fast-food?

Cât te îngrași după o săptămână de mâncare fast food? Dar o lună?

fast food

Fast food-ul este clasificat ca un tip de mâncare care se gătește într-un timp rapid și poate fi mâncată pe stradă, acasă, la birou sau oriunde ne este la îndemână. În ultimii ani, tot mai mulți oameni recurg la acest stil de viață, în care mâncarea gătită a trecut pe loc secund.

Este mai rapid să cumperi un burger cu cartofi prăjiți, decât să pui la cuptor un piept de pui cu legume. Din această cauză, rata obezității atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor a ajuns la cote alarmante. Statisticile arată că majoritatea renunță după prima lună. Un nou raport privind Europa, publicat de Organizația Mondială a Sănătății pe 2022, arată că aproximativ 60% din adulții europeni și o treime din copii suferă de greutate în exces, scrie romania.europalibera.org.

Iată care sunt câteva dintre efectele pe care mâncarea fast food le poate crea corpului atât în termen scurt, cât și în termen lung:

  1. Creșterea riscului de AVC;
  2. Creșterea în greutate. Orice masă de mâncare grasă depășește 1.000 de calorii. În medie, o persoană sănătoasă trebuie să consume 2.500 calorii pe zi, iar un burger cu cartofi poate depăși jumătate din aportul necesar;
  3. Risc de creșterea colesterolului;
  4. Deficiențe de nutrienți;
  5. Apariția riscului de diabet tip 2.

Fiecare meniu de mâncare nesănătoasă mărește indicele de masă corporală a unei persoane crește cu 0.03%. Pentru a afla ce înseamnă această cotă într-o săptămână și o lună, trebuie luat în calcul două mese pe zi. La un calcul simplu, reiese faptul că după o lună, masa corporală va număra câteva kilograme în plus.

Câte kilograme este sănătos să slăbești pe săptămână?

Dacă ai ajuns în stadiul în care vrei să slăbești și să ajungi la forma de odinioară, sigur vei recurge la diete și la sala de fitness. Cu toate acestea, slăbitul trebuie să se facă în mod regulat, pentru a nu avea probleme de sănătate.

Conform specialiștilor, pentru a slăbi adecvat, nu trebuie să se piardă mai mult de 1 kilogram pe săptămână. Somnul, vârsta, genetica, medicamentele și mediul în care locuiești pot fi factori decisivi în gestionarea greutății și chiar în încercarea de a slăbi.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot