De ce nu sunt burgerii sănătoși?

31.08.2022
De ce nu sunt burgerii sănătoși?

Burgerii sunt apreciați și consumați de foarte mulți oameni. Acest preparat culinar poate fi savurat cu ușurință mai peste tot, fiindcă este o mâncare de tip fast-food. Din păcate, burgerii nu sunt foarte sănătoși pentru organismul uman, iar specialiștii în nutriție au explicat în dese rânduri acest lucru, încercând să tragă un semnal de alarmă.

Cât de sănătoși sunt burgerii?

Potrivit specialiștilor în alimentație publică, burgerii, la fel ca și alte alimente fast-food, sunt bogați în grăsimi, calorii și sodiu, elemente care nu sunt bune pentru sănătate. Burgerii conțin cantități excesive de colesterol și grăsimi saturate. Drept urmare, consumul de burgeri îngreunează fluxul sanguin și duce, în timp, la apariția bolilor cardiovasculare.

Acest tip de fast food este bogat în sodiu, un element chimic care duce la creșterea tensiunii arteriale, iar ultimele date arată că poate declanșa și boli de rinichi. Potrivit FDA din Statele Unite ale Americii (Food and Drug Authority), adulții nu ar trebui să consume mai mult de 2.300 miligrame de sodiu într-o zi. În schimb, într-un singur burger există mai mult de o mie de miligrame de sodiu. Astfel, doi burgeri consumați pe zi asigură cantitatea necesară de sodiu.

Burgerii conțin o cantitate mare de calorii care duce la creșterea în greutate. Potrivit oamenilor de știință, un singur burger conține 500 de calorii, 25 de grame de grăsimi saturate, 40 de grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr și 1.000 de miligrame de sodiu, ceea ce este suficient pentru a provoca ravagii în organismul uman, conform indiatimes.com. Obezitatea este una dintre marile probleme de sănătate ale acestui secol. Oamenii de știință au demonstrat că unii burgeri conțin și amoniac pentru a distruge bacteriile. Această substanță însă nu face bine organismului uman și poate duce la probleme respiratorii și leziuni ale pielii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat recent că și carnea roșie facilitează apariția cancerului. Clorura de amoniu și siropul de porumb cu fructoză prezente în făina chiflei pot fi, de asemenea, cancerigene. Conform cercetărilor, s-a demonstrat că toate tipurile de burgeri, în special cei de pui, se realizează folosind 50% apă, împreună cu multe produse secundare, cum ar fi oase, cartilaje, țesut nervos, precum și țesut conjunctiv etc. Toate aceste produse secundare au efecte nocive asupra sănătății, au scris cei de la marham.pk. Consumul de burgeri favorizează, de asemenea, apariția diabetului zaharat.

Care burgeri sunt sănătoși?

Specialiștii în nutriție recomandă consumul de burgeri făcuți în casă. Chifla poate fi una din făină integrală, iar ingredientele folosite trebuie să fie naturale, precum ceapa, roșia și alte legume sănătoase. Cei care vor să consume un burger cu carne ar trebui să folosească una care nu a fost preparată în prealabil şi nu a trecut printr-un proces de decontaminare.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
Zidul Berlinului, care timp de decenii a divizat nu doar un oraș, ci o țară întreagă, a căzut în noiembrie 1989. Evenimentul a fost unul istoric și a demonstrat responsabilitatea și... citește tot
Cine a fost Mihail Gorbaciov?
Cine a fost Mihail Gorbaciov?
Născut în anul 1931, Mihail Gorbaciov s-a făcut remarcat prin preluarea puterii Uniunii Sovietice în anul 1985. Este cel mai bine cunoscut pentru reformele benefice care au dus la sfârșitul... citește tot