De ce nu sunt burgerii sănătoși?

31.08.2022
De ce nu sunt burgerii sănătoși?

Burgerii sunt apreciați și consumați de foarte mulți oameni. Acest preparat culinar poate fi savurat cu ușurință mai peste tot, fiindcă este o mâncare de tip fast-food. Din păcate, burgerii nu sunt foarte sănătoși pentru organismul uman, iar specialiștii în nutriție au explicat în dese rânduri acest lucru, încercând să tragă un semnal de alarmă.

Cât de sănătoși sunt burgerii?

Potrivit specialiștilor în alimentație publică, burgerii, la fel ca și alte alimente fast-food, sunt bogați în grăsimi, calorii și sodiu, elemente care nu sunt bune pentru sănătate. Burgerii conțin cantități excesive de colesterol și grăsimi saturate. Drept urmare, consumul de burgeri îngreunează fluxul sanguin și duce, în timp, la apariția bolilor cardiovasculare.

Acest tip de fast food este bogat în sodiu, un element chimic care duce la creșterea tensiunii arteriale, iar ultimele date arată că poate declanșa și boli de rinichi. Potrivit FDA din Statele Unite ale Americii (Food and Drug Authority), adulții nu ar trebui să consume mai mult de 2.300 miligrame de sodiu într-o zi. În schimb, într-un singur burger există mai mult de o mie de miligrame de sodiu. Astfel, doi burgeri consumați pe zi asigură cantitatea necesară de sodiu.

Burgerii conțin o cantitate mare de calorii care duce la creșterea în greutate. Potrivit oamenilor de știință, un singur burger conține 500 de calorii, 25 de grame de grăsimi saturate, 40 de grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr și 1.000 de miligrame de sodiu, ceea ce este suficient pentru a provoca ravagii în organismul uman, conform indiatimes.com. Obezitatea este una dintre marile probleme de sănătate ale acestui secol. Oamenii de știință au demonstrat că unii burgeri conțin și amoniac pentru a distruge bacteriile. Această substanță însă nu face bine organismului uman și poate duce la probleme respiratorii și leziuni ale pielii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat recent că și carnea roșie facilitează apariția cancerului. Clorura de amoniu și siropul de porumb cu fructoză prezente în făina chiflei pot fi, de asemenea, cancerigene. Conform cercetărilor, s-a demonstrat că toate tipurile de burgeri, în special cei de pui, se realizează folosind 50% apă, împreună cu multe produse secundare, cum ar fi oase, cartilaje, țesut nervos, precum și țesut conjunctiv etc. Toate aceste produse secundare au efecte nocive asupra sănătății, au scris cei de la marham.pk. Consumul de burgeri favorizează, de asemenea, apariția diabetului zaharat.

Care burgeri sunt sănătoși?

Specialiștii în nutriție recomandă consumul de burgeri făcuți în casă. Chifla poate fi una din făină integrală, iar ingredientele folosite trebuie să fie naturale, precum ceapa, roșia și alte legume sănătoase. Cei care vor să consume un burger cu carne ar trebui să folosească una care nu a fost preparată în prealabil şi nu a trecut printr-un proces de decontaminare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot