Ce este carnea Black Angus? Ce gust are carnea de vită Angus?

08.02.2021
Ce este carnea Black Angus? Ce gust are carnea de vită Angus?

Dacă achiziționați carne tocată de la supermarket sau comandați o friptură la un restaurant, indiferent dacă este unul de top sau un lanț de fast-food, probabil veți găsi scris pe etichetă „carne de vită Angus”. 

Carnea Angus

Angus este catalogată a fi o carne de vită extrem de bine cotată, dar asta nu înseamnă că Angus este un grad de calitate sau că orice cumpărați cu etichetă Angus va fi mai bun decât orice altă tăietură. De fapt, carnea de vită Angus are foarte puțin de-a face cu calitatea cărnii.

Mai degrabă, Angus este numele rasei de vite. Carnea de vită este inspectată și clasificată și apoi comercializată către producători, magazine alimentare și restaurante. De asemenea, este stabilit la un preț mai mare decât alte tipuri de carne de vită.

Ce este carnea de vită Angus?

Termenul Angus nu implică faptul că acest tip de carne de vită este organică, naturală sau de un grad mai ridicat decât orice alt tip de carne de vită. Angus este numele rasei de bovine care a fost crescută în mod specific din vitele indigene din Scoția de către un bărbat pe nume Hugh Watson la mijlocul secolului al XIX-lea.

Se crede că aproape toate vitele Black Angus în viață au provenit din rezultatele încercărilor lui Watson de a maximiza pielea neagră a acestor animale. În anii 1870, aceste vite au fost aduse în Statele Unite și, în anii 1880, a fost înființată Asociația Americană Angus.

Există Angus negru și roșu, dar Angusul roșu nu este recunoscut de Asociația Americană Angus și este o rasă mult mai rară. De fapt, crescătorilor nu le este permis să-și înregistreze vitele Red Angus la Asociația Americană Angus. Black Angus, sau mai frecvent, Angus, este o rasă ascunsă de culoare neagră, fără coarne.

Rasa Angus are o serie de avantaje în ceea ce privește calitatea și producția cărnii și a devenit rapid un stoc favorit de reproducere pentru a reduce problemele de supra-reproducere la alte linii de bovine. Din această cauză și a popularității generale a Angus de către fermieri, a devenit cea mai populară rasă din Statele Unite.

Ce gust are carnea de vită Angus?

Carnea de vită Angus se dezvoltă cu marmorare mai bună (cantitatea de grăsime intramusculară) decât restul bovinelor. Majoritatea oamenilor sunt de acord că marmorarea îmbunătățește aroma, sensibilitatea și menține carnea suculentă în timp ce este gătită, în special la temperaturi ridicate.

Carnea de vită este clasificată pe baza marmorării, cu cel mai mare grad de marmorare rezervat pentru clasa Prime. „Prime” reprezintă mai puțin de trei la sută din toată carnea de vită produsă.

Cum se gătește?

Deoarece carnea de vită Angus este o rasă specifică de bovine și nu un anumit tip de carne de vită, se gătește în același mod în care se prepară orice altă carne. Dacă achiziționați carne de vită Angus tocată, trebuie să o gătiți până când nu mai este de culoare roz (cu excepția cazului în care o folosiți pentru a face burgeri – apoi pur și simplu gătiți după bunul plac).

Dacă faceți o friptură, ar trebui să o gătiți cu atenție, deoarece fiind mai scumpă decât alte tipuri de carne de vită, nu ați vrea să uscați carnea prea tare și să vă stricați masa.

Foto: Britannica

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot