Ce este mânzat? Ce înseamnă carne de vită maturată?

Claudiu Petrișor
19.02.2019
Ce este mânzat? Ce înseamnă carne de vită maturată?

În ultimii ani, românii au înțeles importanța consumului de carne de vită și de mânzat. Totuși, nu toată lumea știe ce este acela mânzat și sunt și mai puțini cei care înțeleg la ce se referă când pe un produs scrie „carne de vită maturată”.

Ce este mânzatul?

Înainte de toate, trebuie punctat un lucru: carnea de mânzat este extrem de apreciată și, așa cum era de așteptat, mai scumpă decât cea de vită. Pe românește, carnea de mânzat se situează între vițel și vită. Aceasta este matură, dar ceva mai fragedă decât carnea de vită.

Ce este carnea de vită maturată?

Maturarea presupune păstrarea cărnii timp îndelungat, câteva săptămâni sau chiar luni, în condiţii de temperatură, umiditate şi ventilaţie controlate.

Câte calorii are…? Câte calorii conține…?

Spre deosebire de carnea de vită nematurată, cea maturată este mai fragedă, mai suculentă și, evident, mai aromată. Trebuie specificat faptul că pentru procesul de maturare nu se folosesc niciun fel de arome sau săruri.

Curiozități despre carnea de vită:

De ce este carnea atât de roșie și de frumoasă în magazin? Ce pun în ea?

Tags:
loading...
Inchide