Ce este Carpaccio? Cum se pregătește carpaccio? Rețete secrete de carpaccio

22.12.2020
Ce este Carpaccio? Cum se pregătește carpaccio? Rețete secrete de carpaccio

Carpaccio este un aperitiv italian tradițional format din carne de vită crudă feliată în straturi subțiri, stropită cu ulei de măsline, suc de lămâie și condimentată cu capere și ceapă sau usturoi.

În bucătăria contemporană, carpaccio se poate referi la orice carne sau pește crud feliat subțire, precum tonul, servit în acest mod. Chiar și legumele sau fructele feliate subțire sunt uneori servite sub denumirea de carpaccio. „Carpaccio” poartă numele unui pictor italian care era cunoscut pentru că folosea roșu aprins în lucrările sale, evocând roșu aprins al cărnii de vită crude.

Cum se pregătește Carpaccio?

Există câteva moduri de a face carpaccio. Pentru carnea de vită, care este tipul obișnuit de carpaccio, se folosește un filet de vită sau mușchi de bună calitate. Carpaccio de vită este o delicatesă care se poate savura acasă cu urmând câțiva pași simpli:

Mai întâi, se taie toată grăsimea din carne. Chiar dacă întreaga esență a carpaccioului este carnea crudă, unii bucătari ard carnea pe toate părțile, doar pentru a-i da un pic mai multă aromă. Acest pas nu este necesar sau chiar atât de comun.

Următorul pas este condimentarea cărnii cu sare și piper, ierburile proaspete tocate (pătrunjel, tarhon sau coriandru sunt opțiuni foarte bune) și un strop de oțet balsamic înainte de a-l înfășura cu plastic și a-l răci timp de cel puțin 8 ore.

După ce carnea sigilată se răcește bine, se continuă felierea cărnii. Carpaccio de carne este, de obicei, tăiat în felii foarte, foarte subțiri. Se poate face acest lucru manual de către un bucătar cu abilități excelente de tăiat și cu un cuțit foarte ascuțit, dar un feliator electric de carne ar putea fi cel mai indicat.

De asemenea, se poate răci carnea la congelator timp de aproximativ 30 de minute înainte de feliere. Este suficient să se întărească puțin carnea pentru a ușura felierea cărnii. Carpaccio de vită este de obicei asezonat cu capere, ceapă, ulei de măsline și suc de lămâie, împreună cu brânză parmezan rasă și pătrunjel proaspăt tocat.

Deși tehnica preferată este să folosirea unei bucăți mari de carne de vită pentru a o felia subțire, pentru bucățile mai mici este recomandat ca aceasta să fie bătută înainte de condimentare cu un ciocan pentru șnițele, din lemn sau din metal.

Alte variante de carpaccio

În timp ce carnea de vită este proteina clasică pentru carpaccio, există multe modalități de a deveni creativi cu alte tipuri de feluri de carpaccio.

Carpaccio de fructe de mare sau cu pește de calitate, cum ar fi tonul sau somonul, este adesea în meniurile restaurantelor. Uneori carpaccio de fructe de mare va fi însoțit de felii subțiri de jalapeño și un sos de soia.

Carpaccio de legume poate fi orice legumă care este tăiată în felii subțiri și preparată pe o farfurie. Anghinarea și feniculul ar putea fi o alegere bună pentru mâncăruri vegetariene creative.

Alte proteine, cum ar fi mielul, vițelul și carne de vânat pot fi utilizate în carpaccio. Foarte important este ca orice tip de carne să fie de cea mai bună calitate, deoarece va fi consumată crudă.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising