Ce alimente conțin proteine? De câte proteine e nevoie pe zi?

04.01.2018
Ce alimente conțin proteine? De câte proteine e nevoie pe zi?

Ce alimente conțin proteine? Proteinele sunt substanțe care îndeplinesc funcții variate fundamentale în organismul oamenilor. Majoritatea alimentelor conțin proteine, e drept, unele într-un procent mai mare decât altele. Cu toate acestea, specialiștii au alcătuit un top al celor mai bogate alimente în proteine.

Ce alimente conțin proteine?

Ouăle – un ou cu o greutate de aproximativ 46 de grame conține aproximativ 6,26 g de proteine;

Soia – 100 de grame de boabe mature de soia conțin aproximativ 39,58 g proteine;

Peștele – 100 de grame de pește conține aproximativ 20 g proteine;

Carnea de vită – 100 de grame de carne slabă de vită conține aproximativ 36 g proteine;

Carnea de porc – 100 de grame de carne slabă de porc conține aproximativ 30 g proteine;

Nucile și semințele – 100 de grame de nuci și semințe conțin aproximativ 30 g proteine;

Cartofi – 100 de grame de cartofi conține aproximativ 4 g proteine;

Brânză – 100 de grame de brânză de vacă conține aproximativ 32 g proteine.

Fasole – 100 g fasole conțin aproximativ 17 g proteine

Ce sunt proteinele?

Proteinele fac parte din fiecare celulă, ţesut sau organ al corpului nostru. Acestea sunt înlocuite permanent întrucât sunt descompuse în procesul de digestie.

De câte proteine este nevoie zilnic?

Majoritatea adultilor ar trebui sa consume aproximativ 56 de grame, cat este cantitatea zilnica recomandata, potrivit lui Donald Layman, profesor de nutritie la Universitatea Illinois. Cei care fac însă sport au nevoie de 0,77 de grame de proteine zilnic, pentru fiecare jumatate de kilogram din greutatea lor.

Proteine

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
Italia este recunoscută în întreaga lume pentru bucătăria sa, iar pasiunea italienilor pentru mâncare depășește simpla plăcere a gustului. Pentru ei, mâncarea este cultură, tradiție,... citește tot
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
1. Originea etimologică a numelui Numele „România” își are rădăcina în etnonimul „român”, la rândul său derivat din latinescul romanus, care înseamnă „cetățean al Romei” sau... citește tot
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot