Poți să slăbești prin mersul pe jos? De câte minute pe zi este nevoie pentru a vedea rezultate?

27.06.2022
Poți să slăbești prin mersul pe jos? De câte minute pe zi este nevoie pentru a vedea rezultate?

Una dintre principalele probleme din întreaga lume este cauzată de obezitate. Oamenii caută din disperare diferite metode de slăbit, începând de la diete drastice, operații, suplimente până la sport. Deși pare greu de crezut, mersul pe jos poate fi o variantă extrem de benefică și utilă în cazul celor care își doresc să piardă din kilogramele în plus.

Unul dintre cele mai simple antrenamente este o plimbare relaxantă pe jos timp de cel puțin 30 minute zilnic. De altfel, recomandările specialiștilor sunt peste tot sugerând că activitatea fizică zilnică este un plus adus unei alimentații echilibrate.

„Mersul pe jos face piciorul frumos”

Orice activitate fizică, inclusiv mersul pe jos, arde grăsimile și acest lucru poate ajuta la pierderea kilogramelor nedorite. Și cu cât mergem mai mult și mai repede, cu atât mai multe calorii vom arde. Fie că mergem pe trotuar sau că ne plimbăm pe una dintre cele mai bune benzi, mersul pe jos este un antrenament minunat atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Mersul pe jos, în special în aer liber, are atât de multe beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Un studiu publicat în Frontiers in Endocrinology a constatat că efectuarea a 7.500 de pași pe zi (3.000 într-un ritm alert) ar putea fi suficientă pentru a preveni diabetul de tip 2. Iar o altă cercetare publicată în Fronteirs in Psychology a constatat că expunerea la medii naturale și spații verzi a fost asociată cu niveluri mai scăzute de stres și depresie.

„Mersul pe jos, mai ales în natură, folosește suficientă energie cerebrală pentru ca tu să te deconectezi efectiv, motiv pentru care de multe ori te poți plimba undeva și să nu te gândești la nimic, obligând aproape forțat relaxarea mentală.

Acest lucru îl face un exercițiu perfect de Low Impact Steady State (LISS) și ideal pentru toată lumea, mersul pe jos pentru o perioadă lungă de timp provoacă mai puține daune organismului, calmând sistemul nervos parasimpatic fără a-l suprasolicita”, spune antrenorul personal Rachael Sacerdoti, fondatorul It’s So Simple.

Pentru o pierdere în greutate sigură și durabilă, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă ca oamenii să slăbească între un kilogram și două pe săptămână. Potrivit Live Science, cantitatea de calorii arsă va depinde de statisticile personale, cum ar fi înălțimea, greutatea corporală, procentul de grăsime corporală și cât de repede mergem.

Ca regulă generală, se vor arde mai multe calorii dacă ritmul cardiac este mai ridicat, iar cineva care este mai puțin în formă va avea, în general, un ritm cardiac mai ridicat și, prin urmare, va arde mai multe calorii.

Un studiu realizat de International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders a constatat că, în cazul a două grupuri de femei care au mers pe jos 30 de minute pe zi sau 60 de minute pe zi, ambele grupuri au avut „schimbări benefice similare și semnificative” în ceea ce privește variabilele legate de sănătate (de exemplu, pierderea în greutate).

Cheia pentru a pierde în greutate din mersul pe jos este mersul suficient de repede sau cu o intensitate suficientă pentru a arde grăsimile pentru energie. Și cu plimbările sunt mai mari, cu atât mai mult se arde grăsimea stocată, în loc de zaharurile pe care corpul nostru le folosește pentru energie. O modalitate de a face mersul pe jos mai eficient este să urcăm dealuri, scări sau mici alte antrenamente.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot