Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?

15.05.2023
Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?

Bucătăria românească este delicioasă. Fie că suntem la mare, la munte sau la țară la bunici, preparatele tradiționale pregătite atrag prin savoare și, de multe ori, prin aspect. Pentru mulți dintre români, aceasta este cea mai bună mâncare din lume. Cu toate acestea, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți străini vin în România, degustă preparatele locale și se declară încântați. Ce mănâncă străinii când vin în țara noastră?

Top cele mai delicioase bucătării din lume

mănâncă

Mâncarea, pe lângă faptul că ține foamea departe, aduce oamenii laolaltă. Fie că vorbim de petreceri, mesele de duminică sau simple întâlniri, atmosfera este cea mai relaxantă în timp ce toată lumea se desfată cu bucatele alese prezente pe mese.

România se bucură să aibă una dintre cele mai bune și recunoscute bucătării din lume. Acest lucru se datorează pe deoparte cetățenilor care au plecat în lumea largă și au prezentat străinilor mâncarea de acasă. Pe de altă parte, popularizarea bucătăriei noastre se bucură de un salt extraordinar și datorită turiștilor care vizitează România.

Anual, numărul celor care călătoresc în țara noastră crește exponențial. Astfel că, turiștii care au venit în România în anul 2022 a fost de peste 11 milioane de oameni. Fie că rămân în capitala București să încerce faimoșii mici sau călătoresc în Cluj să mănânce celebra „Varză a la Cluj”, ne putem mândri cu ce pun românii pe masă.

Cel mai important website internațional din domeniul bucătăriei a clasat România pe locul 22 în topul celor mai bune bucătării. Topul arată astfel:

La o mică privire asupra clasamentului, putem privi cum în Top 10 sunt țările care au cea mai mare amprentă asupra bucătăriei internaționale. Cu toate acestea, pentru a privi partea bună, trebuie luat în considerare că există peste 190 de țări recunoscute la nivel internațional, fiecare cu bucătăria locală.

Ce mănâncă străinii în România?

Același site de specialitate a adunat datele și informațiile străinilor care au ajuns, la un moment dat, în România și a realizat un clasament al mâncărurilor românești.
Cum era de așteptat, cel mai cunoscut fel de mâncare românesc este micul. Bucata de carne făcută pe grătar se gătește ușor și poate fi servit aproape la orice ocazie.

Clasamentul mâncărurilor iubite de străini este completat de: cozonac, borș pescăresc, mămăligă, ciorbă de fasole, ciorbă de burtă, chiftele, ciorbă de pui, covrigi și salată de vinete.

Foto: Identitatea.ro & Socatour.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot