De ce mâncarea mexicană este iute?

14.06.2022
De ce mâncarea mexicană este iute?

Mâncarea mexicană este cunoscută în toată lumea pentru gustul său specific, dar și pentru faptul că este iute. Bucătăria mexicană este una diversificată, însă cele mai cunoscute preparate culinare sunt: quesadilla, burrito, fajita, enchilada și taco. Așadar, dacă doriți să simțiți adevăratul gust mexican trebuie să încercați unul dintre aceste preparate culinare.

De ce este gustoasă mâncarea mexicană?

Gustul definește mâncarea și când vine vorba de cea mexicană, aceasta are reputația de a fi picantă. Gama largă de condimente care sunt adăugate în timpul gătitului îi conferă preparatului culinar arome subtile, făcându-l atrăgător și apetisant. Mâncarea mexicană devine picantă după ce este adăugat ardeiul iute (celebrul jalapeno mexican).

Trebuie precizat că mai sunt și alte condimente care dau gustul iute și specific mâncări mexicane, cum ar fi: chimenul, piperul negru, oregano mexican, pudra de ardei iute și altele. Conform statisticilor, cele mai consumate preparate culinare mexicane sunt burrito și taco.

Potrivit oamenilor de știință, ardeiul iute produce o substanță chimică numită capsaicină, care dă acea senzație picantă și de arsură. Acest compus activ din preparatele culinare mexicane acționează ca un mecanism de apărare împotriva insectelor, atunci când sunt gătite pe străzi.

Mâncarea mexicană este delicioasă, fiindcă este plină de condimente care îi dau savoare. Astfel că și alimente simple și fără gust, precum fasolea sau orezul, devin delicatese culinare. În plus, preparatele culinare mexicane pot fi ajustate după gustul fiecăruia, astfel că unele ingrediente pot fi scoase.

Iată principalele condimente pe care mexicanii le folosesc la mâncărurile lor:

Cea mai picantă mâncare mexicană

În bucătăria mexicană sunt foarte multe preparate culinare picante, însă trei dintre ele te vor face să mănânci cu paharul de apă lângă tine. Este vorba de pollo (o supă de pui fierbinte și la propriu și la figurat), sopa de camarones (o supă de creveți din Guerrero) și birria (o tocană iute de capră sau de oaie), potrivit lavista.hk.

Mancare mexicana

Foto: shtiu.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot