De ce mâncarea mexicană este iute?

14.06.2022
De ce mâncarea mexicană este iute?

Mâncarea mexicană este cunoscută în toată lumea pentru gustul său specific, dar și pentru faptul că este iute. Bucătăria mexicană este una diversificată, însă cele mai cunoscute preparate culinare sunt: quesadilla, burrito, fajita, enchilada și taco. Așadar, dacă doriți să simțiți adevăratul gust mexican trebuie să încercați unul dintre aceste preparate culinare.

De ce este gustoasă mâncarea mexicană?

Gustul definește mâncarea și când vine vorba de cea mexicană, aceasta are reputația de a fi picantă. Gama largă de condimente care sunt adăugate în timpul gătitului îi conferă preparatului culinar arome subtile, făcându-l atrăgător și apetisant. Mâncarea mexicană devine picantă după ce este adăugat ardeiul iute (celebrul jalapeno mexican).

Trebuie precizat că mai sunt și alte condimente care dau gustul iute și specific mâncări mexicane, cum ar fi: chimenul, piperul negru, oregano mexican, pudra de ardei iute și altele. Conform statisticilor, cele mai consumate preparate culinare mexicane sunt burrito și taco.

Potrivit oamenilor de știință, ardeiul iute produce o substanță chimică numită capsaicină, care dă acea senzație picantă și de arsură. Acest compus activ din preparatele culinare mexicane acționează ca un mecanism de apărare împotriva insectelor, atunci când sunt gătite pe străzi.

Mâncarea mexicană este delicioasă, fiindcă este plină de condimente care îi dau savoare. Astfel că și alimente simple și fără gust, precum fasolea sau orezul, devin delicatese culinare. În plus, preparatele culinare mexicane pot fi ajustate după gustul fiecăruia, astfel că unele ingrediente pot fi scoase.

Iată principalele condimente pe care mexicanii le folosesc la mâncărurile lor:

Cea mai picantă mâncare mexicană

În bucătăria mexicană sunt foarte multe preparate culinare picante, însă trei dintre ele te vor face să mănânci cu paharul de apă lângă tine. Este vorba de pollo (o supă de pui fierbinte și la propriu și la figurat), sopa de camarones (o supă de creveți din Guerrero) și birria (o tocană iute de capră sau de oaie), potrivit lavista.hk.

Mancare mexicana

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot