De ce mâncarea mexicană este iute?

14.06.2022
De ce mâncarea mexicană este iute?

Mâncarea mexicană este cunoscută în toată lumea pentru gustul său specific, dar și pentru faptul că este iute. Bucătăria mexicană este una diversificată, însă cele mai cunoscute preparate culinare sunt: quesadilla, burrito, fajita, enchilada și taco. Așadar, dacă doriți să simțiți adevăratul gust mexican trebuie să încercați unul dintre aceste preparate culinare.

De ce este gustoasă mâncarea mexicană?

Gustul definește mâncarea și când vine vorba de cea mexicană, aceasta are reputația de a fi picantă. Gama largă de condimente care sunt adăugate în timpul gătitului îi conferă preparatului culinar arome subtile, făcându-l atrăgător și apetisant. Mâncarea mexicană devine picantă după ce este adăugat ardeiul iute (celebrul jalapeno mexican).

Trebuie precizat că mai sunt și alte condimente care dau gustul iute și specific mâncări mexicane, cum ar fi: chimenul, piperul negru, oregano mexican, pudra de ardei iute și altele. Conform statisticilor, cele mai consumate preparate culinare mexicane sunt burrito și taco.

Potrivit oamenilor de știință, ardeiul iute produce o substanță chimică numită capsaicină, care dă acea senzație picantă și de arsură. Acest compus activ din preparatele culinare mexicane acționează ca un mecanism de apărare împotriva insectelor, atunci când sunt gătite pe străzi.

Mâncarea mexicană este delicioasă, fiindcă este plină de condimente care îi dau savoare. Astfel că și alimente simple și fără gust, precum fasolea sau orezul, devin delicatese culinare. În plus, preparatele culinare mexicane pot fi ajustate după gustul fiecăruia, astfel că unele ingrediente pot fi scoase.

Iată principalele condimente pe care mexicanii le folosesc la mâncărurile lor:

Cea mai picantă mâncare mexicană

În bucătăria mexicană sunt foarte multe preparate culinare picante, însă trei dintre ele te vor face să mănânci cu paharul de apă lângă tine. Este vorba de pollo (o supă de pui fierbinte și la propriu și la figurat), sopa de camarones (o supă de creveți din Guerrero) și birria (o tocană iute de capră sau de oaie), potrivit lavista.hk.

Mancare mexicana

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Asistenta medicală care a stat moartă în apartament zeci de ani și nimeni nu a știut. 42 de ani nimeni n-a bătut la ușă
Asistenta medicală care a stat moartă în apartament zeci de ani și nimeni nu a știut. 42 de ani nimeni n-a bătut la ușă
În anul 1966, Hedviga Golik și-a preparat o ceașcă de ceai în micul ei apartament din mansardă, în Zagreb. S-a așezat să se uite la televizor. La un moment dat — poate după câteva... citește tot
Tendințele Pieței de Gambling în România pentru 2026
Tendințele Pieței de Gambling în România pentru 2026
Industria jocurilor de noroc din România traversează una dintre cele mai dinamice perioade din istoria sa recentă. Dacă până acum discuțiile s-au concentrat pe creșterea volumului de... citește tot
De ce „Du-te-n p**da mă-tii” este una dintre cele mai utilizate înjurături românești? Care este substratul cuvintelor?
De ce „Du-te-n p**da mă-tii” este una dintre cele mai utilizate înjurături românești? Care este substratul cuvintelor?
De sute de ani, străbunii, bunicii și acum noi… practicăm înjurătura. De obicei, înjurătura este utilizată în cadrul unui conflict direct. În urmă cu sute de ani, înjurăturile aveau un... citește tot