La ce ajută orificiul de la cheița cutiei de Coca Cola?

31.03.2020
La ce ajută orificiul de la cheița cutiei de Coca Cola?

Coca Cola este răcoritoare cea mai băută de pe planetă. Gustul său inconfundabil și aciditatea fac ca acest suc să fie adorat de oamenii din întreaga lume. Băutura poate fi achiziționată atât la sticlă cât și la doză.

Coca Cola la cutie este mai greu de băut, însă producătorii s-au gândit la o modalitate care să faciliteze acest lucru. Astfel, cheița de deschidere are un mic orificiu pentru a băga un pai de băut. Mulți tineri din ziua de astăzi preferă să bea Cola la doză, fiind mult mai practică decât o sticlă.

Trebuie specificat că, deși, băutura nu este sănătoasă din cauza conținutului ridicat de zahăr, multă lume o consumă fiind dependenți de gustul său. Iar, dacă tot este să bei Coca Cola este indicat să o faci dintr-o sticlă. Multe studii au demonstrat că aliajele din care este fabricată doza nu fac deloc bine organismului.

Cum a apărut Coca Cola?

Băutura a fost inventată de farmacistul John Pemberton, acum mai bine de o sută de ani. În anul 1886, având la bază două ingrediente (extrasul de coca şi nucile de cola), produsul a început să fie vândut. Câțiva ani mai târziu, John Pemberton i-a vândut compania lui Asa Candler, un om de afaceri din Atlanta. Acesta a vândut-o la rândul lui către Ernest Woodruff, în 1919. Când Ernest Woodruff a achiziționat băutura, şi-a garantat împrumutul la bancă cu o copie scrisă a faimoasei rețete. Aceasta a fost recuperată în 1925, când datoria a fost achitată, iar varianta scrisă a formulei lui Pemberton a fost depusă într-un seif al băncii Trust Company. Acolo, rețeta a rămas până în anul 2011, atunci când a fost mutată la muzeul World of Coca-Cola.

Deși pare greu de crezut, există două țări pe planeta asta în care nu poți să bei Coca Cola. Coreea de Nord și Cuba sunt statele unde nu poți să cumperi această băutură carbogazoasă. De altfel, ambele țări se află sub embargouri comerciale cu Statele Unite ale Americii.

Curiozități despre Coca Cola:

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot