Ce spun oficialii Coca-Cola despre zvonul că băutura din România nu are același gust ca cea din Occident?

21.07.2018
Ce spun oficialii Coca-Cola despre zvonul că băutura din România nu are același gust ca cea din Occident?

În România, Coca-Cola se vinde ca pâine caldă. Sau mai bine. Totuși, pe piață există voci care afirmă că gustul băuturii carbogazoase fabricate la noi diferă de cel de pe piețele din Occident. Shtiu.ro a aflat poziția Coca-Cola cu privire la aceste zvonuri.

Ce gust are Coca-Cola în România?

Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi răcoritoare din România, a avut în anul 2016 vânzări de peste 950 de milioane de litri (167 mil. de navete). Totuși, este adevărat faptul că gustul băuturii de la noi este inferior celui din alte țări? Ce spun oficialii Coca-Cola?

Este adevărat că produsele „originale” destinate Europei de Est sunt de proastă calitate?

„Prioritatea companiei Coca-Cola este aceea de a oferi băuturi de calitate și sigure pentru consum, având mereu în vedere preferințele consumatorilor. Chiar dacă unele rețete pot fi adaptate în funcție de condițiile locale, folosim întotdeauna ingrediente de înaltă calitate ce respectă standardele impuse de legislația locală”, a spus conducerea Coca-Cola HBC România pentru shtiu.ro.

Mai marii firmei de băuturi carbogazoase au adăugat:

„Spre exemplu, în ceea ce priveste bautura Coca-Cola, concentratul este identic în toate țările, existând însă particularități pentru fiecare zonă în funcție de îndulcitorul folosit sau de apă. În unele țări din Europa îndulcitorul folosit este zahărul de masă, în timp ce în altele este folosit siropul de fructoza-glucoză, care este un îndulcitor obținut din porumb, cu aproape acelasi număr de calorii ca zaharoza și care este metabolizat într-un mod similar de către corpul nostru. Apa folosită este extrasă de la foarte mare adâncime și este tratată conform reglementarilor europene, pentru a fi adusă în parametrii fizico chimici și microbiologici stabiliti. Proporțiile sărurilor minerale din apa pot varia în limitele stabilite de lege, în funcție de sursa lor si pot genera diferente foarte usoare de gust. În functie de sensibilitatea fiecaruia la arome, se pot astfel sesiza particularitati pentru produse provenite din țări diferite”.

Cu alte cuvinte, e corect zvonul potrivit căruia gustul băuturii poate să difere de la un stat la altul. Totuși, se pare că producătorul se adaptează la cerințele fiecărei piețe. În țara noastră, Coca-Cola HBC deţine trei fabrici, la Ploieşti, Vatra Dornei şi Timişoara şi este liderul pieţei de băuturi.

Rețeta Coca-Cola este cunoscută doar de doi oameni?

Fabrica Coca Cola din Timișoara
Fabrica Coca-Cola din Timișoara
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
Despre femei se spune, în general, că vorbesc mult. Un studiu arată că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbații. Oltencele sunt și mai și. Pe lângă faptul că... citește tot
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Ne pregătim pentru înlocuirea banilor fizici cu monedele virtuale. Probabil că atunci când acel moment va veni, cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație va deveni doar o... citește tot
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Al doilea Război Mondial (1939-1945) și genocidul la care au fost supuși milioane de evrei a fost unul dintre cele mai negre episoade din istoria acestui popor. După genocidul comis în rândul... citește tot