Ce se întâmplă dacă bei zilnic Coca-Cola sau Pepsi?

16.06.2023
Ce se întâmplă dacă bei zilnic Coca-Cola sau Pepsi?

Coca-Cola și Pepsi sunt două dintre cele mai consumate sucuri din lume. Acestea au fost analizate de mai mulți oameni de știință pentru a vedea ce efecte au asupra organismului uman. În mod surprinzător, au fost observate câteva beneficii la care nimeni nu se aștepta.

Ce efecte pozitive au pentru organismul uman Coca-Cola și Pepsi?

O echipă de cercetători de la Universitatea Northwest Minzu, din China, a studiat ceea ce se întâmplă în organismul uman dacă bei zilnic o sticlă de Coca-Cola sau de Pepsi. Mare a fost mirarea când au fost observate și efecte benefice, fiindcă toată lumea știe că sucurile acidulate nu sunt chiar sănătoase.

Potrivit datelor strânse de chinezi, bărbații care beau zilnic Coca-Cola sau Pepsi vor avea o „masculinitate” mai ridicată. Studiul a avut drept scop, verificarea cum sucurile acidulate afectează fertilitatea și organele genitale la bărbați. Astfel, s-a descoperit că cei care au consumat aceste sucuri au avut testicule mai mari și niveluri mai ridicate de testosteron.

Băutul de Coca-Cola și Pepsi-Cola ar putea genera dezvoltarea testiculelor și ar putea îmbunătăți secreția de testosteron. Descoperirile noastre oferă baza științifică pentru înțelegerea pe deplin a efectelor băuturilor carbogazoase și a mecanismului acestora asupra funcțiilor de dezvoltare și reproducere ale oamenilor și a modului în care acestea beneficiază de prevenirea disfuncției prostatei și a cancerului, a concluzionat studiul, potrivit cancan.ro.

Studiul chinezilor s-a efectuat pe mai mulți șoareci, timp de 15 zile. Unii au primit doar apă, iar alții au băut atât apă, cât și Coca-Cola sau Pepsi. Testele au inclus cântărirea testiculelor și testarea de sânge. Ca atare, s-a descoperit că șoarecii care au băut Coca-Cola și Pepsi au avut niveluri mai mari de hormoni masculini.

Cu toate acestea, cercetările efectuate în țările democratice din vest au demonstrat chiar contrariul. Adică s-a observat că cei care au băut un litru de Coca-Cola pe zi au avut cu 30% mai puțină spermă decât cei care nu au băut deloc. Așadar, lucrurile nu sunt chiar lămurite și, probabil, vor mai fi teste în viitor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot