Ce se întâmplă dacă bei zilnic Coca-Cola sau Pepsi?

16.06.2023
Ce se întâmplă dacă bei zilnic Coca-Cola sau Pepsi?

Coca-Cola și Pepsi sunt două dintre cele mai consumate sucuri din lume. Acestea au fost analizate de mai mulți oameni de știință pentru a vedea ce efecte au asupra organismului uman. În mod surprinzător, au fost observate câteva beneficii la care nimeni nu se aștepta.

Ce efecte pozitive au pentru organismul uman Coca-Cola și Pepsi?

O echipă de cercetători de la Universitatea Northwest Minzu, din China, a studiat ceea ce se întâmplă în organismul uman dacă bei zilnic o sticlă de Coca-Cola sau de Pepsi. Mare a fost mirarea când au fost observate și efecte benefice, fiindcă toată lumea știe că sucurile acidulate nu sunt chiar sănătoase.

Potrivit datelor strânse de chinezi, bărbații care beau zilnic Coca-Cola sau Pepsi vor avea o „masculinitate” mai ridicată. Studiul a avut drept scop, verificarea cum sucurile acidulate afectează fertilitatea și organele genitale la bărbați. Astfel, s-a descoperit că cei care au consumat aceste sucuri au avut testicule mai mari și niveluri mai ridicate de testosteron.

Băutul de Coca-Cola și Pepsi-Cola ar putea genera dezvoltarea testiculelor și ar putea îmbunătăți secreția de testosteron. Descoperirile noastre oferă baza științifică pentru înțelegerea pe deplin a efectelor băuturilor carbogazoase și a mecanismului acestora asupra funcțiilor de dezvoltare și reproducere ale oamenilor și a modului în care acestea beneficiază de prevenirea disfuncției prostatei și a cancerului, a concluzionat studiul, potrivit cancan.ro.

Studiul chinezilor s-a efectuat pe mai mulți șoareci, timp de 15 zile. Unii au primit doar apă, iar alții au băut atât apă, cât și Coca-Cola sau Pepsi. Testele au inclus cântărirea testiculelor și testarea de sânge. Ca atare, s-a descoperit că șoarecii care au băut Coca-Cola și Pepsi au avut niveluri mai mari de hormoni masculini.

Cu toate acestea, cercetările efectuate în țările democratice din vest au demonstrat chiar contrariul. Adică s-a observat că cei care au băut un litru de Coca-Cola pe zi au avut cu 30% mai puțină spermă decât cei care nu au băut deloc. Așadar, lucrurile nu sunt chiar lămurite și, probabil, vor mai fi teste în viitor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot