Care este țara unde Coca-Cola este cea mai dulce?

25.08.2021
Care este țara unde Coca-Cola este cea mai dulce?

Celebra băutură răcoritoare Coca-Cola figurează pe lista celor mai nocive băuturi răcoritoare pentru organism din cauza conținutului foarte ridicat de zahăr.

Dozele și sticlele cu celebra băutură răcoritoare conțin cantități diferite de zahăr în funcție de piața de desfacere, ceea ce face ca gustul să difere de la țară la țară.

Coca-Cola conține zahăr sau sirop de glucoză-fructoză

Specialiștii spun că o sticlă de 250 de ml de Coca-Cola în varianta sa originală poate conține cantități diferite de zahăr și de sirop de glucoză-fructoză, în funcție de țara unde este vândută.

Astfel, în Germania, Estonia, Letonia și Polonia, o sticlă de Coca-Cola conține zahăr, în timp ce în Croația, Ungaria și Slovacia locul zahărului este luat de siropul de glucoză-fructoză.

În același timp, în Estonia, „cola” nu este produsă folosindu-se apă plată, ci direct apă carbogazoasă, din compoziție lipsind doar dioxidul de carbon care se adaugă ulterior.

În România, dacă este să ne luăm după etichetă, populara băutură conține apă, zahăr, dioxid de carbon, acidifiant, colorant, arome naturale și cofeină.

Mai trebuie spus și că există diferențe și în ceea ce privește valoarea energetică. Astfel, în țările unde se comercializează „cola” îndulcită cu sirop de glucoză-fructoză, valoarea energetică la suta de grame de „cola” este de 190 kJ în loc de 180 de kJ cât are cea îndulcită cu zahăr.

În ce țară se bea cea mai dulce Coca-Cola?

Cele mai recente cercetări au scos la iveală faptul că o doză de Coca-Cola de 0,33 litri conţine 35 de grame de zahăr, echivalentul a șase linguriţe de zahăr. Aceasta este cantitatea recomandată unui adult pentru consumul pe durata unei zile întregi.

Spre exemplu, trebuie să știți că, în Spania, o doză de 0,33 litri de Coca-Cola în Spania conține 10,6 grame de zahăr la 100 ml, cu 0,4 grame mai mult decât în Statele Unite ale Americii, țara-mamă a acestei băuturi.

Dar, cea mai dulce Coca-Cola din lume se consumă în Canada, unde o doză de 0,33 litri conține echivalentul a zece lingurițe de zahăr. La polul opus se află Thailanda, unde o doză conține „doar” echivalentul a opt lingurițe de zahăr.

Ce spun oficialii Coca-Cola despre faptul că băutura din România nu are același gust ca cea din Occident?

În ciuda faptului că se vinde foarte bine pe piața din România, mulți român se plâng că gustul băuturii carbogazoase fabricate la noi diferă de cel de pe piețele din Occident. Ce spun oficialii Coca Cola?

„Prioritatea companiei Coca-Cola este aceea de a oferi băuturi de calitate și sigure pentru consum, având mereu în vedere preferințele consumatorilor. Chiar dacă unele rețete pot fi adaptate în funcție de condițiile locale, folosim întotdeauna ingrediente de înaltă calitate ce respectă standardele impuse de legislația locală”, a spus conducerea Coca-Cola HBC România pentru shtiu.ro.

Foto: Unsplash și Valiber

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising