Care este țara unde Coca-Cola este cea mai dulce?

25.08.2021
Care este țara unde Coca-Cola este cea mai dulce?

Celebra băutură răcoritoare Coca-Cola figurează pe lista celor mai nocive băuturi răcoritoare pentru organism din cauza conținutului foarte ridicat de zahăr.

Dozele și sticlele cu celebra băutură răcoritoare conțin cantități diferite de zahăr în funcție de piața de desfacere, ceea ce face ca gustul să difere de la țară la țară.

Coca-Cola conține zahăr sau sirop de glucoză-fructoză

Specialiștii spun că o sticlă de 250 de ml de Coca-Cola în varianta sa originală poate conține cantități diferite de zahăr și de sirop de glucoză-fructoză, în funcție de țara unde este vândută.

Astfel, în Germania, Estonia, Letonia și Polonia, o sticlă de Coca-Cola conține zahăr, în timp ce în Croația, Ungaria și Slovacia locul zahărului este luat de siropul de glucoză-fructoză.

În același timp, în Estonia, „cola” nu este produsă folosindu-se apă plată, ci direct apă carbogazoasă, din compoziție lipsind doar dioxidul de carbon care se adaugă ulterior.

În România, dacă este să ne luăm după etichetă, populara băutură conține apă, zahăr, dioxid de carbon, acidifiant, colorant, arome naturale și cofeină.

Mai trebuie spus și că există diferențe și în ceea ce privește valoarea energetică. Astfel, în țările unde se comercializează „cola” îndulcită cu sirop de glucoză-fructoză, valoarea energetică la suta de grame de „cola” este de 190 kJ în loc de 180 de kJ cât are cea îndulcită cu zahăr.

În ce țară se bea cea mai dulce Coca-Cola?

Cele mai recente cercetări au scos la iveală faptul că o doză de Coca-Cola de 0,33 litri conţine 35 de grame de zahăr, echivalentul a șase linguriţe de zahăr. Aceasta este cantitatea recomandată unui adult pentru consumul pe durata unei zile întregi.

Spre exemplu, trebuie să știți că, în Spania, o doză de 0,33 litri de Coca-Cola în Spania conține 10,6 grame de zahăr la 100 ml, cu 0,4 grame mai mult decât în Statele Unite ale Americii, țara-mamă a acestei băuturi.

Dar, cea mai dulce Coca-Cola din lume se consumă în Canada, unde o doză de 0,33 litri conține echivalentul a zece lingurițe de zahăr. La polul opus se află Thailanda, unde o doză conține „doar” echivalentul a opt lingurițe de zahăr.

Ce spun oficialii Coca-Cola despre faptul că băutura din România nu are același gust ca cea din Occident?

În ciuda faptului că se vinde foarte bine pe piața din România, mulți român se plâng că gustul băuturii carbogazoase fabricate la noi diferă de cel de pe piețele din Occident. Ce spun oficialii Coca Cola?

„Prioritatea companiei Coca-Cola este aceea de a oferi băuturi de calitate și sigure pentru consum, având mereu în vedere preferințele consumatorilor. Chiar dacă unele rețete pot fi adaptate în funcție de condițiile locale, folosim întotdeauna ingrediente de înaltă calitate ce respectă standardele impuse de legislația locală”, a spus conducerea Coca-Cola HBC România pentru shtiu.ro.

Foto: Unsplash și Valiber

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot