Care sunt singurele țări din lume de unde nu poți cumpăra Coca Cola?

26.08.2019
Care sunt singurele țări din lume de unde nu poți cumpăra Coca Cola?

Coca Cola este unul dintre cele mai comune produse din lume și se poate găsi pe „toate drumurile”. Sau, nu. E greu de crezut că există state unde produsul Coca-Cola nu poate fi comercializat. Cel puțin, nu în mod oficial.

Coreea de Nord și Cuba sunt singurele țări de pe Glob unde nu poți găsi Coca Cola, una dintre cele mai cunoscute mărci de băuturi carbogazoase din lume. De altfel, ambele țări se află sub embargouri comerciale cu Statele Unite ale Americii. Cuba are embargou din anul 1962 și Coreea de Nord unul începând cu anul 1950. Situația este cu atât mai ciudată cu cât Cuba a fost una dintre primele trei țări din lume care a comercializat Coca Cola. Se întâmpla în anul 1906, la doar 20 de ani de la invenția faimosului suc.

Totuși, se pare că Coca Cola se găsește în Coreea de Nord, dar cutiile sau sticlele sunt introduse prin contrabandă, pe piața neagră. Așadar, Coca Cola se vinde „pe sub mână” în țara condusă de dictatorul Kim Jong-Un. Astăzi, Coca-Cola deține mai mult de jumătate din toate băuturile răcoritoare vândute la nivel mondial.

Cine a inventat Coca-Cola?

Coca-Cola a fost inventată de farmacistul John Pemberton, acum mai bine de o sută de ani. În anul 1886, având la bază două ingrediente (extrasul de coca şi nucile de cola), produsul a început să fie vândut. Câțiva ani mai târziu, John Pemberton i-a vândut compania lui Asa Candler, un om de afaceri din Atlanta.

Ce spun oficialii Coca-Cola despre zvonul că băutura din România nu are același gust ca cea din Occident?

Acesta a vândut-o la rândul lui către Ernest Woodruff, în anul 1919. Când Ernest Woodruff a achiziționat Coca-Cola, şi-a garantat împrumutul la bancă cu o copie scrisă a faimoasei rețete. Aceasta a fost recuperată în 1925, când datoria a fost achitată, iar varianta scrisă a formulei lui Pemberton a fost depusă într-un seif al băncii Trust Company. Acolo, rețeta a rămas până în anul 2011, atunci când a fost mutată la muzeul World of Coca-Cola.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot