Fii ca Bear Grylls! Care sunt cele mai importante tehnici de supraviețuire în pădure?

02.11.2023
Fii ca Bear Grylls! Care sunt cele mai importante tehnici de supraviețuire în pădure?

Natura este frumoasă, dar în același timp foarte periculoasă. Pentru cei care nu sunt obișnuiți să iasă din zona de confort, este bine să respecte natura în momentul în care se află, de exemplu, în pădure. Care sunt cele mai importante tehnici de supraviețuire în caz că te pierzi în pădure?

Cele mai importante tehnici de supraviețuire

tehnici de supraviețuire

Pe cât de mult ne place natura, este bine de știut că este necruțătoare cu cei care nu o respectă. Fie că vorbim de plante otrăvitoare și care ne pot răni, animale periculoase, vreme neprietenoasă, mama natură este imprevizibilă. Chiar dacă locuim la sat sau la oraș, este bine să cunoaștem tehnici de bază de supraviețuire, fiindcă niciodată nu vom ști unde ne poate duce viața.

Spre exemplu, dacă ne aflăm împreună cu prietenii la munte și ne pierdem, iar telefonul nu mai are baterie, trebuie să rezistăm pentru câteva zile, până când autoritățile ne vor căuta. Trebuie spus faptul că timpul este relativ în pădure, iar soarele apune mai repede. Din cauza frunzelor, crengilor, soarele pare să dispară mai repede, întunericul făcându-și apariția aproape imediat. De unde bem apă? Ce apă să bem? Ce putem să mâncăm dacă nu avem mâncare? Cum ne încălzim?

Există mai multe reguli pe care trebuie să le ținem minte, iar cele mai comune fiind planul celor 3:

Este important să avem unde să ne adăpostim. Cu ajutorul unor crengi și frunze căzute, putem să improvizăm un adăpost care să ne țină departe de frigul nopții și bestiile pădurii. Odată ce avem adăpostul trebuie să facem focul. Este întotdeauna bine să avem la noi o resursă de foc, printre care chibrituri, brichetă sau un cremene.

Apa este elementul vital al vieții, fără aceasta neputând să supraviețuim. Dacă rămânem fără apa cu care venim de acasă, trebuie să facem rost de alta. Dacă ne aflăm în preajma unui rău, trebuie să nu avem încredere că ar fi potabilă chiar dacă ne aflăm la munte. Pentru a putea să bem, este nevoie întâi de a fi fiartă sau să avem pastile de purificare.

Mâncare este mai greu de procurat, instinctele de vânător nefiind punctul forte al multor oameni. Cele mai ușor de procurat alimente sunt peștii dacă ne aflăm lângă un râu sau diverse fructe. Cu toate acestea, trebuie să ne atingem doar de fructele pe care le cunoaștem, pentru a nu sfârși otrăviți. Ciupercile sunt și ele un aliment bun, însă nu suntem experți în ciupercile care sunt comestibile sau otrăvitoare.

Ce viețuitoare pot fi mâncate în pădure?

Nimeni nu vrea să se piardă, însă dacă acest lucru se va întâmpla, este bine să știm cum să supraviețuim. Cu toate că putem mânca fructe destule, corpul uman are nevoie și de proteine din carne. Haideți să aflăm cu ce viețuitoare ne putem hrăni din pădure:

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot