Fii ca Bear Grylls! Care sunt cele mai importante tehnici de supraviețuire în pădure?

02.11.2023
Fii ca Bear Grylls! Care sunt cele mai importante tehnici de supraviețuire în pădure?

Natura este frumoasă, dar în același timp foarte periculoasă. Pentru cei care nu sunt obișnuiți să iasă din zona de confort, este bine să respecte natura în momentul în care se află, de exemplu, în pădure. Care sunt cele mai importante tehnici de supraviețuire în caz că te pierzi în pădure?

Cele mai importante tehnici de supraviețuire

tehnici de supraviețuire

Pe cât de mult ne place natura, este bine de știut că este necruțătoare cu cei care nu o respectă. Fie că vorbim de plante otrăvitoare și care ne pot răni, animale periculoase, vreme neprietenoasă, mama natură este imprevizibilă. Chiar dacă locuim la sat sau la oraș, este bine să cunoaștem tehnici de bază de supraviețuire, fiindcă niciodată nu vom ști unde ne poate duce viața.

Spre exemplu, dacă ne aflăm împreună cu prietenii la munte și ne pierdem, iar telefonul nu mai are baterie, trebuie să rezistăm pentru câteva zile, până când autoritățile ne vor căuta. Trebuie spus faptul că timpul este relativ în pădure, iar soarele apune mai repede. Din cauza frunzelor, crengilor, soarele pare să dispară mai repede, întunericul făcându-și apariția aproape imediat. De unde bem apă? Ce apă să bem? Ce putem să mâncăm dacă nu avem mâncare? Cum ne încălzim?

Există mai multe reguli pe care trebuie să le ținem minte, iar cele mai comune fiind planul celor 3:

Este important să avem unde să ne adăpostim. Cu ajutorul unor crengi și frunze căzute, putem să improvizăm un adăpost care să ne țină departe de frigul nopții și bestiile pădurii. Odată ce avem adăpostul trebuie să facem focul. Este întotdeauna bine să avem la noi o resursă de foc, printre care chibrituri, brichetă sau un cremene.

Apa este elementul vital al vieții, fără aceasta neputând să supraviețuim. Dacă rămânem fără apa cu care venim de acasă, trebuie să facem rost de alta. Dacă ne aflăm în preajma unui rău, trebuie să nu avem încredere că ar fi potabilă chiar dacă ne aflăm la munte. Pentru a putea să bem, este nevoie întâi de a fi fiartă sau să avem pastile de purificare.

Mâncare este mai greu de procurat, instinctele de vânător nefiind punctul forte al multor oameni. Cele mai ușor de procurat alimente sunt peștii dacă ne aflăm lângă un râu sau diverse fructe. Cu toate acestea, trebuie să ne atingem doar de fructele pe care le cunoaștem, pentru a nu sfârși otrăviți. Ciupercile sunt și ele un aliment bun, însă nu suntem experți în ciupercile care sunt comestibile sau otrăvitoare.

Ce viețuitoare pot fi mâncate în pădure?

Nimeni nu vrea să se piardă, însă dacă acest lucru se va întâmpla, este bine să știm cum să supraviețuim. Cu toate că putem mânca fructe destule, corpul uman are nevoie și de proteine din carne. Haideți să aflăm cu ce viețuitoare ne putem hrăni din pădure:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot