Hoia-Baciu, locul din România unde se petrec cele mai stranii fenomene

10.08.2021
Hoia-Baciu, locul din România unde se petrec cele mai stranii fenomene

Pădurea Hoia-Baciu de lângă Cluj-Napoca este un loc plin de mister de care au auzit și amatorii de paranormal din întreaga lume. De-a lungul timpului, aici au avut loc fenomene paranormale.

Situată pe un deal la cinci kilometri distanță de Cluj-Napoca, pădurea și-a câștigat renumele de cea mai înfricoșătoare pădure de la noi și nu numai deoarece aici au loc fenomene cu totul neobișnuite, greu de explicat.

Fenomene stranii în pădurea Hoia-Baciu

Pădurea Hoia Baciu se întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare și este formată din stejari și goruni. În anul 1968 a devenit obiectiv turistic atunci când localnicii au început să povestească despre fenomene paranormale.

Se spune că în luna iulie a acelui an un vizitator a observat patru figuri umanoide care se aflau la o distanță de 250-300 de metri de liziera pădurii, în timp ce, într-o fotografie din aceeași perioadă, apare o formă care aduce cu un OZN. De atunci, pădurea atrage anual mii și mii de turiști din țară și de peste hotare.

Pădurea clujeană a devenit celebră după ce au fost menționate în mai multe rânduri prezența unor siluete ciudate și a unor raze nefirești de lumină care și-ar fi făcut apariția printre copacii de la Hoia-Baciu. De asemenea, au fost înregistrate dispariţia unor ruine misterioase şi experienţe extrasenzoriale greu de explicat.

Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă de unele publicații din Marea Britanie și din Statele Unite ale Americii în topurile celor mai înspăimântatoare locuri din lume. Ea apare într-un clasament al celor mai bântuite zone de pe planetă alături de alte zone renumite unde se petrec fenomene asemănătoare, precum Deşertul Mojave şi Gloful Breeze din SUA.

Triunghiul Bermudelor din România

Cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca se află la poalele pădurii Hoia-Baciu

 

Despre această pădure ar exista, se spune, şi unele legende vechi de sute de ani potrivit cărora oamenii care intră în ea s-ar confrunta cu o exacerbare a fricilor.

Cele mai frecvente anomalii semnalate în pădurea Hoia-Baciu au fost probleme cu echipamentele electronice, la care se adaugă modificările de natură bio-fiziologică, și anume senzaţii de rău, dureri de cap, frisoane, stări de greaţă, etc.

Potrivit altei legende, cică în urmă cu mulți ani, un cioban pe nume Hoia ar fi intrat în pădure cu oile, de unde nu s-a mai întors niciodată. Ciudat este că nu s-au găsite rămășițe umane sau animale după dispariția acestuia.

Ca urmare a acestor fenomene paranormale, pădurea Hoia-Baciu a fost supranumită de către localnici și vizitatori drept „Triunghiul Bermudelor din România”.

Foto: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot