Care sunt locurile bântuite din România?

12.02.2019
Care sunt locurile bântuite din România?

Poveștile de groază au atras dintotdeauna și au înfricoșat de când lumea și pământul. Așa cum la nivel european există locuri despre care se crede că sunt bântuite, la fel se întâmplă și în România. De-a lungul vremii, numeroase persoane au raportat fenomene considerate paranormale în unele dintre aceste locuri. Shtiu.ro îți prezintă câteva dintre zonele considerate bântuite:

Hotel Cișmigiu

În centrul Bucureștiului există celebrul Hotel Cișmigiu. În anul 1990, o studentă din Basarabia a căzut accidental în puțul liftului, murind după mai bine de 3 ore de agonie. În zadar tânăra a strigat, întrucât nu a auzit-o nimeni. Există povești potrivit cărora din puțul liftului încă se aud țipetele tinerei.

Castelul Bran

Castelul Bran este o legendă în sine. Conform legendei, castelul ar fi bântuit de stafia lui Vlad Țepeș și de unele victime torturate. În anul 2012, o echipă de la Asociaţia Shadow Seekers au venit la Bran pentru a căuta fantome. Britanicii au venit cu echipament special menit să detecteze undele paranormale. La finalul experimentului, britanicii erau convinși că au găsit chiar fantoma lui Vlad Ţepeş, poreclit Dracul.

Troița Miresei de lângă Găești

În anul 1936, tânăra Margareta Ștefănescu a murit într-un accident de mașină, chiar în ziua nunții sale. De atunci, în dreptul troiței ridicate în memoria ei, au avut loc mai multe accidente rutiere, în care au murit mai ales tineri necăsătoriți. Cei ce trec prin zonă spun că în unele nopți văd lângă troiță o femeie îmbrăcată în alb.

Castelul Iulia Hașdeu de la Câmpina

Scriitorul Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost extrem de afectat de moartea fiicei sale, Iulia. După moartea tinerei, acesta a construit la Câmpina un castel după indicațiile primite de fiica sa, Iulia, în timpul ședințelor de spiritism. Locația avea menirea să faciliteze convorbiri între cei doi. Localnicii spun că uneori, deși castelul nu mai era locuit de ani buni, se auzea cum Iulia cânta la pian.

Castelul Iulia Hașdeu

Pădurea Radovan din judeţul Dolj

Această pădure este traversată de un drum pe care au loc foarte des accidente rutiere, deşi şoseaua este dreaptă. Cei ce locuiesc în zonă susţin că şoferilor le apare în faţă fantoma unei mirese, care îi sperie cei de la volan şi aceștia pierd controlul automobilelor pe care le conduc.

Pădurea Radovan din județul Dolj

Au existat vreodată castele înconjurate de apă în care se află crocodili înfometați?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot