Care este cea mai simplă metodă de a prinde pește?

25.11.2021
Care este cea mai simplă metodă de a prinde pește?

În ultima perioadă, pescarii profesioniști au un întreg arsenal înainte de a merge la baltă. Lansete, mulinete cu alarmă, bărcuțe cu motor, plute sau cârlige performante se numără printre accesoriile pe care le are un pescar bine pregătit. Totuși, există și metode facile de a prinde pește unde iscusința constă doar în a face o capcană din care niciun pește nu poate scăpa.

Metodă simplă pentru a prinde pește

Pe Youtube circulă un filmuleț în care doi copii asiatici reușesc să prindă pește doar cu ajutorul unor sticle de plastic goale. Aceștia leagă sticlele cu gută la un capăt și la celalalt capăt pun un cârlig mic și momeală. Odată ce peștii mușcă momeala nu mai pot scăpa de sticla goală care plutește. După 3 ore de așteptare, copiii au prins câțiva pești măricei. În ciuda faptului că metoda de pescuit este din cale afară de simplă, ea poate fi aplicată numai în ape relativ mici.

Filmulețul postat pe Youtube a adunat peste 3 milioane de vizualizări și sute de comentarii de apreciere pentru cei mai mici și mai descurcăreți pescari.

Care este cel mai mare pește prins vreodată în România?

Fără să avem intenția de a transforma articolul de față într-o poveste pescărească, se pare că cea mai mare captură din țara noastră este un morun care avea aproape o tonă. În jur de 900 de kilograme, ca să fim mai exacți.

Morunul este cel mai mare peşte de apă dulce din lume. Un exemplar uriaș ar fi fost prins în anul 1890, pe brațul Sfântul Gheorghe. „Monstrul” cântărea 882 de kg. Aproximativ 600 de kilograme erau carne, în condițiile în care doar capul morunului avea 143 de kilograme, conform celor care au asistat la fabuloasa captură.

Cât despre icre, peștele purta în pântece 127 kilograme de icre. Din păcate, în acea perioadă nu existau aparate de fotografiat pe teritoriul Țării Românești, astfel că morunul a rămas personaj principal doar în istorisirile pescărești.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot