Fabulos! Au fotografiat aceeași balenă la 35 de ani distanță

06.12.2022
Fabulos! Au fotografiat aceeași balenă la 35 de ani distanță

Balenele au reprezentat întotdeauna o fascinație pentru pasionații de animale și de mediul acvatic. Aceste mamifere uriașe nu au fost întotdeauna protejate de lege și de-a lungul secolelor au făcut față diferiților prădători. Chiar și în prezent balenele încă sunt vânate în anumite părți de lume, fiindcă tot ceea ce provine de la ele costă foarte mulți bani.

O fotografie din mediul online care arată aceeași balenă la 35 de ani distanță a devenit virală pe rețelele de socializare. Poza a fost realizată în apele de pe coasta de vest a Mexicului. Prima fotografie a fost obținută în anul 1985, iar cea de a doua în anul 2020. Așa cum se poate observa, balena a trecut prin multe evenimente dure, fiindcă partea din stânga de sus a cozii lipsește.

Săraca balenă, îi lipsește partea din stânga de sus. Îți poți imagina înotând așa?, a comentat o persoană la fotografie, potrivit 9gag.com.

Cu toate acestea, unii oameni consideră că sunt două balene diferite și că această fotografie este o altă modalitate de a obține cât mai multe aprecieri. În momentul de față nu se poate preciza cu exactitate dacă fotografiile sunt autentice și dacă este același animal în ambele instantanee.

Curiozități despre balene

O balenă trăiește între 45 și 90 de ani, în funcție de specia din care face parte. Acestea sunt considerate cele mai mari animale și, totodată, cele mai mari mamifere din lume. Cu toate că sunt protejate de lege, acestea încă sunt vânate pe ascuns pentru carnea, grăsimea și pielea lor.

Balenele fac parte din familia Cetaceelor și se împart în patru familii:

1. Familia Balaenidae cu următoarele specii:

2. Familia Neobalaenidae cu o singură specie:

3. Familia Eschrichtriidae cu o singură specie:

4. Familia Balaenopteridae cu următoarele specii:

Trebuie precizat că balenele sunt considerate mamifere, fiindcă dau naștere efectivă la pui și îi hrănesc cu lapte. Totodată, acestea respiră prin plămâni spre deosebire de pești care preiau oxigenul și dioxidul de carbon din apă prin branhii.

Foto: reddit.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot