Care sunt cele mai bune țări unde să trăiești și să muncești?

21.07.2023
Care sunt cele mai bune țări unde să trăiești și să muncești?

Odată cu globalizarea granițele nu mai sunt atât de stricte între țări. Oamenii circulă tot mai liber și pot vizita orice colț al lumii. Unii dintre ei însă pleacă din zona de baștină din cauza condițiilor grele de trai și de muncă. Un sondaj realizat de InterNations a arătat care sunt cele mai bune țări de trăit și unde se muncește cel mai bine.

Trebuie precizat că sondajul a fost realizat colectând date de la expați, drept urmare clasamentul poate fi unul mai mult sau mai puțin subiectiv. Chiar și așa, în top 10 sunt două țări din Europa, însă marea surpriză o reprezintă statul de pe primul loc.

Top 10 țări în care să trăiești și să muncești

Sondajul publicat de businessinsider.com a arătat că Mexicul se află pe primul loc în clasamentul țărilor unde este cel mai bine să trăiești și să muncești. Datele colectate sunt surprinzătoare, fiindcă acest stat nord-american nu este o forță economică. Ba mai mult, această lume este considerată nesigură de comunitatea internațională din cauza corupție endemice și a traficului cu droguri.

Nu de puține ori am văzut cu toții la televizor cum mexicanii trec granița ilegal pentru a ajunge în Statele Unite ale Americii, însă cei mai mulți dintre expați sunt de părere că în Mexic este cel mai bine de trăit. Aceștia au fost încântați de faptul că se găsește foarte ușor de închiriat o locuință accesibilă, iar oamenii sunt foarte prietenoși.

InterNations este considerată cea mai mare rețea globală de expați, cu peste 5 milioane de utilizatori. La acest sondaj au participat peste 10.000 de oameni din 172 de țări. Clasamentul final a ținut cont de mai multe criterii, printre care calitatea vieții, accesul la locuințe, cât de ușoară este acomodarea în noul mediu, situația financiară și multe altele.

Cele mai bune țări pentru expați:

Datele colectate au arătat că cei mai fericiți expați trăiesc în Kuweit, Norvegia și Turcia.

Foto: Pexels com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot