Fabulos! Au fotografiat aceeași balenă la 35 de ani distanță

06.12.2022
Fabulos! Au fotografiat aceeași balenă la 35 de ani distanță

Balenele au reprezentat întotdeauna o fascinație pentru pasionații de animale și de mediul acvatic. Aceste mamifere uriașe nu au fost întotdeauna protejate de lege și de-a lungul secolelor au făcut față diferiților prădători. Chiar și în prezent balenele încă sunt vânate în anumite părți de lume, fiindcă tot ceea ce provine de la ele costă foarte mulți bani.

O fotografie din mediul online care arată aceeași balenă la 35 de ani distanță a devenit virală pe rețelele de socializare. Poza a fost realizată în apele de pe coasta de vest a Mexicului. Prima fotografie a fost obținută în anul 1985, iar cea de a doua în anul 2020. Așa cum se poate observa, balena a trecut prin multe evenimente dure, fiindcă partea din stânga de sus a cozii lipsește.

Săraca balenă, îi lipsește partea din stânga de sus. Îți poți imagina înotând așa?, a comentat o persoană la fotografie, potrivit 9gag.com.

Cu toate acestea, unii oameni consideră că sunt două balene diferite și că această fotografie este o altă modalitate de a obține cât mai multe aprecieri. În momentul de față nu se poate preciza cu exactitate dacă fotografiile sunt autentice și dacă este același animal în ambele instantanee.

Curiozități despre balene

O balenă trăiește între 45 și 90 de ani, în funcție de specia din care face parte. Acestea sunt considerate cele mai mari animale și, totodată, cele mai mari mamifere din lume. Cu toate că sunt protejate de lege, acestea încă sunt vânate pe ascuns pentru carnea, grăsimea și pielea lor.

Balenele fac parte din familia Cetaceelor și se împart în patru familii:

1. Familia Balaenidae cu următoarele specii:

2. Familia Neobalaenidae cu o singură specie:

3. Familia Eschrichtriidae cu o singură specie:

4. Familia Balaenopteridae cu următoarele specii:

Trebuie precizat că balenele sunt considerate mamifere, fiindcă dau naștere efectivă la pui și îi hrănesc cu lapte. Totodată, acestea respiră prin plămâni spre deosebire de pești care preiau oxigenul și dioxidul de carbon din apă prin branhii.

Foto: reddit.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot