Este Vladimir Putin cel mai bogat om din lume? Ce avere are liderul rus?

21.08.2020
Este Vladimir Putin cel mai bogat om din lume? Ce avere are liderul rus?

Vladimir Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952, în Leningrad. Acesta a urmat cursurile Facultății de drept a Universității de Stat. În timpul anilor de studenție, acesta a intrat în Partidul Comunist și a rămas membru până la dizolvarea lui în anul 1991.

Cariera lui Vladimir Putin a fost influențată decisiv de intrare acestuia în KGB, în serviciul de contraspionaj. Accesul la informații secrete îl face să urce ușor în politică și să devină tot mai influent. Destrămarea URSS a fost o mare oportunitate pentru Putin. Criza politică creată a dus la ideea de a avea un lider, care să îndrepte țara în direcția potrivită.

Pe fondul acestor evenimente, Vladimir Putin ajunge să fie de două ori consecutiv președinte al Rusiei, iar acum se află la al treilea mandat. Trebuie specificat faptul că Putin a fost și premier între al doilea și al treilea mandat de președinte.

Cât de bogat este Vladimir Putin?

Vladimir Putin este considerat de multă lume ca fiind cel mai puternic om de pe planetă, chiar mai influent și decât președintele Statelor Unite ale Americii. Averea deținută de liderul rus este o enigmă, fiindcă nu există date oficiale despre aceasta. Chiar și așa, mai multe publicații de specialitate au încercat să descopere cât de bogat este cu adevărat Putin.

Potrivit Kremlinului, preşedintele rus câştigă în jur de 133.000 de dolari pe an şi locuieşte într-un apartament modest, scrie Business Insider. Acest lucru este de suprafață, pentru că după o analiză mai profundă se pot vedea tot felul de firme și off-shore-uri care tranzacționează sume imense de bani și toate se învârt în jurul lui Vladimir Putin.

Potrivit oamenilor de specialitate, Vladimir Putin ar deține o avere de aproximativ 200 de miliarde de dolari, ceea ce l-ar face cel mai bogat om din lume, peste Jeff Bezos.

Potrivit Business Insider, Putin ar avea 20 de palate și vile. Se zvonește că una dintre proprietăți este numită „palatul secret” și a fost construită ilegal din fonduri de stat. Aceasta construcţie a costat 1 miliard de dolari și are o sala de cinema privată şi un heliport pe care încap trei elicoptere. Pereţii sunt decoraţi cu picturi şi sculpturi, iar dormitoarele sunt printre cele mai luxoase din lume.

De asemenea, liderul rus ar deţine mai multe avioane private, elicoptere şi yachturi. O informație venită pe surse de la Kremlin și preluată de toată media internațională susține că Vladimir Putin ar deține și 40 de miliarde de dolari în Elveţia şi Liechtenstein.

Așa arată în interior una dintre sălile Palatului de la Kremlin

Foto: ro.wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot