Lui Napoleon îi plăceau partenerele mai puțin spălate: „Vin acasă în trei zile! Nu te spăla”

19.08.2019
Lui Napoleon îi plăceau partenerele mai puțin spălate: „Vin acasă în trei zile! Nu te spăla”

Dacă oamenii sunt pe Terra de când lumea și pământul, nu același lucru se poate spune și despre igienă. De fapt, în urmă cu sute de ani, despre băile regulate se credea că „slăbesc organismul și lărgesc porii, lucru care poate atrage diferite boli”. Medicii acelor timpuri erau de părere că după ce porii se lărgesc, organismul devine vulnerabil și ulterior apar infecţiile. Au existat și conducători care erau atrași de partenerele care nu aveau grijă de igiena lor. Unul dintre ei a fost Napoleon Bonaparte.

Napoleon Bonaparte a fost unul dintre cei mai cunoscuți lideri politici și militari din istorie. Acesta a condus Franța din 1769 și până în anul 1821.

Despre Napoleon s-a spus că era din cale afară de iubăreț. Se spune că ar fi avut o mulțime de aventuri și două mari iubiri, Josephine și Maria Walewska. Iar una dintre dorințele sale era ca femeia să miroasă puternic a… femeie.

Ce i-a făcut Petru cel Mare amantului soției sale? Este aceasta cea mai oribilă răzbunare din istorie?

Este extrem de cunoscută o scrisoare pe care Napoleon Bonaparte i-ar fi trimis-o Josephinei după victoria împotriva Austriei de la Marengo, din anul 1804:

„Vin acasă în trei zile. Nu te mai spăla în acest răstimp”.

De ce avea Napoleon acest obicei?

Se spune că obiceiul acesta ciudat l-ar fi căpătat Napoleon în perioada adolescenției pe când se tot chinuia să scape, cu ajutorul prostituatelor, de virginitate. Se pare că viitorul lider francez ar fi reușit abia la a patra încercare.

Ludovic al XIV-lea, dușman declarat al apei

De-a lungul istoriei au existat conducători care evitat pe cât de mult puteau apa. Unul dintre ei a fost Ludovic al XIV-lea. Regele Franței fusese sfătuit de medicul său să se spele cât mai rar pentru a-și menține sănătatea. Se spune că Ludovic al XIV-lea a făcut doar două băi în întreaga sa viață. În loc de ritualul spălării, cel supranumit Regele Soare prefera să i se șteargă pielea cu o bucată de piele îmbibată în alcool. Apoi, regele era pudrat cu o substanță parfumată.

”Maiestatea sa pute ca un animal sălbatic”, mărturisea ambasadorul rus în Franța despre Ludovic al XIV-lea.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot