A spus Napoleon asta: „Toate femeile sunt desfrânate, mai puțin mama si sora mea, dar să nu uitam că și ele sunt femei!”?

08.01.2024
A spus Napoleon asta: „Toate femeile sunt desfrânate, mai puțin mama si sora mea, dar să nu uitam că și ele sunt femei!”?

Infidelitatea a existat de când lumea și pământul. Totuși, când vine vorba despre infidelitatea femeilor, multă lume se folosește de un citat care îi este atribuit lui Napoleon Bonaparte: „Toate femeile din lumea asta sunt desfrânate, mai puțin mama si sora mea, dar să nu uitam că și ele sunt femei!”. Totuși, a fost Napoleon cel care a spus aceste cuvinte?

Napoleon a fost una dintre cele mai marcante personalități ale istoriei europene. Nu doar că a fost un lider înnăscut și un comandant de oști genial, dar Napoleon a fost și o minte strălucită. Acestuia îi sunt atribuite zeci de citate, unul mai interesant ca altul. Despre liderul francez s-a spus că este autorul acestui citat: „Toate femeile din lumea asta sunt desfrânate, mai puțin mama si sora mea, dar să nu uitam că și ele sunt femei!”, folosit tot mai mult în ultimii ani.

Femeile înșală mai mult ca oricând

Din 1990, până în prezent, rata femeilor căsătorite care își înșală soții a crescut cu 40%, în timp ce rata în rândul bărbaților a rămas aceeași, scrie digi24.ro. O cercetare realizată în 2023 arată că 13% dintre femei își înșală partenerul, pe când 20% dintre bărbați aleg să fie infideli, notează discreetinvestigations.ca.

Revenind la citatul: „Toate femeile din lumea asta sunt desfrânate, mai puțin mama si sora mea, dar să nu uitam că și ele sunt femei!”, nu există nicio dovadă că aceste cuvinte ar fi fost vreodată rostite de Napoleon. Totuși, împăratul nu avea o părere prea bună despre femei, iar ceea ce credea despre reprezentantele sexului frumos ar putea fi privit azi ca un mesaj sexist, conform belfasttelegraph.co.uk.

Napoleon nu credea că femeile au nevoie de educație și credea că cel mai bun rol al femeii este acela „de a avea cât mai mulți copii”. Ba mai mult, la un moment dat, Napoleon a deplâns felul în care femeile au alergat pe străzi în timpul Revoluției Franceze.

Cine a fost marea iubire a lui Napoleon?

Fostul lider francez, cunoscut pentru victoriile sale militare și abilitățile sale politice, a fost și el un cuceritor în dragoste, dar numai una a reușit să-i tulbure mințile – Josephine. Potrivit datelor istorice, femeile trecuseră prin viața și patul lui Napoleon ca simple capricii, însă Josephine a devenit o excepție notabilă.

Josephine, cu silueta ei subțire, ochii negri și strălucitori și farmecul elegant, era departe de femeile efemere care îl înconjurau pe Napoleon. Aceasta avea 32 de ani, era văduvă și mamă a doi copii. Josephine atrăgea atenția nu doar prin frumusețea sa, ci și prin conexiunile politice importante, mai ales prin relația ei cu influentul Paul Barras. Această combinație de atribute a făcut-o irezistibilă pentru Napoleon care avea doar 26 de ani, la finele anului 1795.

Dragostea lor a fost o călătorie plină de extremele pasiunii și dramei. Deși la început Josephine nu l-a iubit și chiar l-a înșelat, aceasta a devenit, în cele din urmă, obsedată de Napoleon.

Crizele ei de gelozie nu făceau decât să întărească legătura lor. Cei doi și-au unit destinele prin căsătorie într-o zi de 9 martie 1796, într-o decizie influențată de nevoile financiare ale Josephine și de dorința lui Napoleon de a avea acces la noile cercuri politice și sociale.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot