De ce unii oameni pun bicarbonat de sodiu în vin?

31.08.2023
De ce unii oameni pun bicarbonat de sodiu în vin?

Vinul este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice din lume. Pe piață există tot felul de tipuri de vin, unele mai dulci, altele mai seci, însă toate trec prin același proces de producție, în mare parte. Din păcate, unele variante de vinuri sunt contrafăcute și, ca atare, nu sunt sănătoase pentru organismul uman.

Trebuie precizat că există la vânzare vinuri contrafăcute, realizate cu esențe și care nu au niciun pic de zeamă de strugure în compoziție. Acestea sunt, de obicei, mai ieftine decât celelalte modele, însă pot fi depistate și altfel. Dar cum verifici dacă un vin este contrafăcut sau nu?

Vinuri contrafăcute depistate ușor

Cea mai simplă metodă de a verifica dacă un vin este contrafăcut sau nu este sa adaugi în el bicarbonat de sodiu. Mulți nu știu de acest truc și pot fi păcăliți să cumpere vin care nu este realizat din struguri.

Așadar, se ia un pahar de vin și se pune o linguriță de bicarbonat de sodiu în el. Dacă băutura capătă o culoare verde-albăstruie, înseamnă că vinul este unul original și natural.

În schimb, dacă în urma acestui proces vinul nu-și schimbă deloc culoarea sau se deschide, atunci trebuie să știi că băutura este contrafăcută. Iată, așadar, cea mai simplă metodă de a verifica dacă un vin este contrafăcut sau nu.

În ciuda faptului că majoritatea soiurilor de vin expuse la vânzare pe rafturile supermarketurilor au etichete atractive, nu toate oferă ceea ce promit. Doar experții degustători de vinuri și consumatorii versați își dau seama din prima înghițitură dacă licoarea lui Bahus este una naturală sau nu, au scris cei de la adevarul.ro.

Ce proprietăți benefice are vinul?

Vinul, în special cel roșu, conține antioxidanți precum polifenolii și resveratrolul, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Consumul moderat de vin poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și la menținerea elasticității vaselor de sânge. Anumite componente ale vinului, cum ar fi flavonoidele, pot contribui la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge.

Resveratrolul, un compus găsit în coaja strugurilor roșii, a fost asociat cu beneficii potențiale pentru sănătatea creierului, cum ar fi protejarea împotriva deteriorării neuronale și îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Filmul „Cravata Galbenă” prezintă extraordinara poveste a lui Sergiu Celibidache (1912-1996), unul dintre cei mai celebri și mai controversați dirijori ai secolului al XX-lea. Pelicula este... citește tot