De ce unii oameni pun bicarbonat de sodiu în vin?

31.08.2023
De ce unii oameni pun bicarbonat de sodiu în vin?

Vinul este una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice din lume. Pe piață există tot felul de tipuri de vin, unele mai dulci, altele mai seci, însă toate trec prin același proces de producție, în mare parte. Din păcate, unele variante de vinuri sunt contrafăcute și, ca atare, nu sunt sănătoase pentru organismul uman.

Trebuie precizat că există la vânzare vinuri contrafăcute, realizate cu esențe și care nu au niciun pic de zeamă de strugure în compoziție. Acestea sunt, de obicei, mai ieftine decât celelalte modele, însă pot fi depistate și altfel. Dar cum verifici dacă un vin este contrafăcut sau nu?

Vinuri contrafăcute depistate ușor

Cea mai simplă metodă de a verifica dacă un vin este contrafăcut sau nu este sa adaugi în el bicarbonat de sodiu. Mulți nu știu de acest truc și pot fi păcăliți să cumpere vin care nu este realizat din struguri.

Așadar, se ia un pahar de vin și se pune o linguriță de bicarbonat de sodiu în el. Dacă băutura capătă o culoare verde-albăstruie, înseamnă că vinul este unul original și natural.

În schimb, dacă în urma acestui proces vinul nu-și schimbă deloc culoarea sau se deschide, atunci trebuie să știi că băutura este contrafăcută. Iată, așadar, cea mai simplă metodă de a verifica dacă un vin este contrafăcut sau nu.

În ciuda faptului că majoritatea soiurilor de vin expuse la vânzare pe rafturile supermarketurilor au etichete atractive, nu toate oferă ceea ce promit. Doar experții degustători de vinuri și consumatorii versați își dau seama din prima înghițitură dacă licoarea lui Bahus este una naturală sau nu, au scris cei de la adevarul.ro.

Ce proprietăți benefice are vinul?

Vinul, în special cel roșu, conține antioxidanți precum polifenolii și resveratrolul, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Consumul moderat de vin poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și la menținerea elasticității vaselor de sânge. Anumite componente ale vinului, cum ar fi flavonoidele, pot contribui la reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge.

Resveratrolul, un compus găsit în coaja strugurilor roșii, a fost asociat cu beneficii potențiale pentru sănătatea creierului, cum ar fi protejarea împotriva deteriorării neuronale și îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot