Curiozități despre Argentina. Care este băutura tradițională a argentinienilor?

22.12.2022
Curiozități despre Argentina. Care este băutura tradițională a argentinienilor?

Argentina este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor în America de Sud. De altfel, capitala țării, Buenos Aires, este orașul cel mai vizitat de pe continentul american. Despre Argentina se spune că este țara tangoului, însă locația este cunoscută și pentru alte fapte interesante.

Lucruri mai puțin știute despre Argentina

1. Argentina este a doua cea mai mare țară din America de Sud, după Brazilia, și a opta din lume. Țara se întinde pe o suprafață de 2.780.400 de kilometri pătrați, iar împreună cu Insulele Malvine și celelalte insule din sudul Atlanticului ajunge la 2.808.400 de kilometri pătrați. Argentina se învecinează cu cinci țări: Uruguay, Chile, Brazilia, Bolivia și Paraguay.

2. Numele țării provine de la cuvântul latin „argint”.

3. Capitala Buenos Aires este cel mai vizitat oraș din America de Sud.

4. În anul 2001, această țară a avut cinci președinți în doar 10 zile.

5. În anul 1913, Argentina a fost a 10-a cea mai bogată țară a lumii.

6. Potrivit datelor oficiale cea mai scăzută, dar și cea mai ridicată temperatură din istorie, de pe continentul sud-american, a fost înregistrată în Argentina.

7. Argentina este a doua țară, după Japonia, unde se găsesc cele mai multe persoane care suferă de anorexie.

8. Se spune că muzica latină a fost inventată în această țară, iar tangoul a fost auzit pentru prima dată la periferia orașului Buenos Aires, la sfârșitul secolului al XIX-lea,în baruri și bordeluri, acolo unde bărbații mergeau pentru a-și satisface plăcerile carnale.

9. Carnea de vită din această parte a planetei este apreciată în întreaga lume. De altfel, oamenii din această țară au cea mai ridicată rată din lume la consumul de carne roșie.

10. Fotbalul este considerat a doua religie în Argentina, țară care a câștigat de trei ori Campionatul Mondial în istorie, în 1978, în 1986 și în 2022.

11. În Argentina sunt peste 30 de parcuri naționale. În această zonă a fost descoperită cea mai veche plantă din lume, numită hepatică, care nu are rădăcini și tulpini.

12. Ghețarul Perito Moreno este a treia cea mai mare sursă de apă dulce din lume, care în mod surprinzător crește în loc să se micșoreze.

13. Argentina este împărțită în 6 regiuni: Mesopotamia, Gran Chaco Northwest, Cuyo, Pampas, Patagonia și Sierras Pampeanas.

14. Argentina este a cincea țară exportatoare de grâu din lume.

15. Argentinienilor le place să asculte radio, fiind pe primul loc la acest capitol în lume.

16. Avortul este interzis în această parte a lumii și este permis doar în cazul în care viața mamei este în pericol sau dacă femeia a fost violată.

17. Argentina a fost prima țară din America de Sud care a permis căsătoriile între persoanele de același sex, în anul 2010.

18. Cel mai înalt vârf din această țară se numește Aconcagua și are 6.961 de metri înălțime.

19. Argentina a fost prima țară din lume care a utilizat amprenta ca metodă de identificare, în 1892.

20. Yerba Mate este băutura națională a Argentinei, potrivit seriousfacts.com.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot