În ce țară își are tangoul originile?

03.11.2020
În ce țară își are tangoul originile?

Tangoul este considerat unul dintre cele mai pasionale genuri de dans și de muzică din lume. Anul apariției tangoului este greu de stabilit cu exactitate. Cel mai probabil, la sfârșitul secolului al XIX-lea, în jurul anului 1880, s-au auzit pentru prima dată aceste linii melodice unice.

În ce țară a apărut pentru prima dată tangoul?

Acest gen muzical s-a auzit pentru prima dată în Rio de la Plata, oraș situat la granița dintre Argentina și Uruguay. Popularitatea dansului a crescut după ce a început să fie executat în Buenos Aires, Argentina și în Montevideo, Uruguay. Potrivit specialiștilor în domeniu, Argentina ar fi totuși țara de origine a tangoului. La sfârșitul secolului al XIX-lea, capitala Buenos Aires era plină de imigranți din toată lumea. Pasionații acestui gen muzical spun că în tango se pot vedea influențele aduse de francezi, acel „la contre dance”, valsul german, sau chiar amprente din muzica negrilor aduși ca sclavi în America de Sud. Se poate spune, cu certitudine, că din amestecul acestor culturi s-a născut tangoul.

Trebuie specificat că tangoul a fost auzit pentru prima dată la periferia orașului Buenos Aires, în baruri și bordeluri, acolo unde bărbații mergeau pentru a-și satisface plăcerile carnale. La vremea aceea, tangoul era considerat obscen și era dansat mai ales de către clasele inferioare.

Această muzică era cântată cu precădere de către instrumente portabile, precum: chitara, vioara etc. Ulterior, a apărut bandoneonul, iar multă lume consideră sunetul acestuia sunetul tangoului.

Cum a devenit tangoul un fenomen mondial?

Tangoul era dansat în special în barurile și bordelurile de la periferia orașului Buenos Aires. La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, Argentina era una dintre cele mai bogate țări din lume și era vizitată de foarte mulți oameni cu bani din Europa și SUA.

Bărbații dornici de aventuri amoroase frecventau aceste baruri și aduceau acasă o parte din trăirile avute. Astfel, pașii tangoului erau prezentați surorii, mamei sau verișoarei și în felul acesta a traversat Oceanul și a devenit cunoscut în întreaga lume. Drept urmare, la petrecerile bogaților din Europa a dansa tango a devenit, repede, o modă.

Odată cu trecerea timpului, ținuta femeilor care dansau tango s-a schimbat și s-a trecut, astfel, de la rochiile înfoiate la unele mai strânse pe corp, mai mulate. Pianistul Mariano Castro caracterizează dansul tango ca fiind „o istorie de viață în 3 minute”.

Vezi aici unul dintre cele mai frumoase dansuri de tango!

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot