De unde vine numele Argentinei și care este legătura cu argintul?

26.07.2021
De unde vine numele Argentinei și care este legătura cu argintul?

Argentina este o țară din America de Sud, care acoperă cea mai mare parte din zona sudică a continentului. Statul sud-american se află pe locul 8 în lume ca suprafață și ocupă o zonă mai extinsă decât Mexicul și statul american Texas împreună. Argentina are câmpii imense, deșerturi, tundre și păduri, precum și munți înalți, râuri și mii de kilometri de coastă oceanică. Totodată, aceasta revendică o porțiune din Antarctica, precum și mai multe insule din Atlanticul de Sud.

De unde vine numele Argentinei?

Argentina a jucat de mult un rol important în istoria continentului. După trei secole de colonizare spaniolă, Argentina și-a declarat independența în anul 1816, iar naționaliștii argentinieni au avut un rol esențial în mișcările revoluționare din alte părți.

Numele țării provine din cuvântul latin „argentum”, care înseamnă „pentru argint”, iar Argentina este într-adevăr o sursă excelentă de minerale și metale valoroase. Cu toate acestea, mai importantă a fost producția de animale, pentru care a fost în trecut clasată printre cele mai bogate națiuni din lume.

Potrivit istoricilor, numele statului a venit de la acest cuvânt latin, dar și datorită faptului că majoritatea cuceritorilor europeni veneau în America de Sud pentru a exploata acest metal prețios. Cei mai mulți dintre ei se îndreptau spre Argentina, deși existau state pe continent care aveau rezerve mai mari de argint.

Argentina o țară plină de viață

Argentina este o țară în mare parte urbană, cu toate că are multe zone aride. Buenos Aires are în jurul său suburbii moderne și pline de viață. Capitala este una dintre cele mai aglomerate și cosmopolite zone din America de Sud și este adesea asemănată cu Parisul sau Roma, pentru stilurile sale arhitecturale și viața de noapte plină de efervescență.

Industriile sale au atras coloniști din Italia, Spania și numeroase alte țări, dintre care milioane au imigrat la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Marele Buenos Aires găzduiește aproximativ o treime din poporul argentinian. Printre celelalte orașe importante ale țării se numără Mar del Plata, La Plata și Bahía Blanca pe coasta Atlanticului și Rosario, San Miguel de Tucumán, Córdoba și Neuquén.

Trebuie specificat că în Argentina fotbalul este precum o religie, iar tangoul dansat în țara de baștină are un farmec aparte. Ziua Gnochhi este sărbătorită de argentinieni în a 29-a zi a fiecărei luni. Aceasta este ziua în care toată familia se reunește pentru a mânca împreună gnocchi de cartofi.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot