Care este cel mai bun vin din România? Dar din lume?

20.07.2023
Care este cel mai bun vin din România? Dar din lume?

Vinul este una dintre cele mai cunoscute băuturi la nivel mondial. În România, băutura lui Bacchus este consumată din cele mai vechi timpuri, încă de pe vremea când pe aceste meleaguri stăpâni erau dacii. În prezent, se găsesc sute de soiuri, fiecare cu un gust unic și culori diferite. Care este cel mai bun vin din România? Dar din lume?

Care este cel mai bun vin din România?

vin

România este una dintre cele mai importante țări producătoare de vin. Soiurile noastre sunt apreciate la nivel internațional, găsindu-se inclusiv pe rafturile din țări îndepărtate precum SUA sau chiar Australia. Datorită solului fertil, bogat în nutrienți specifici, strugurii sunt unici pe aceste meleaguri.

În anul 2022, țara noastră s-a clasat în top 10 cele mai premiate vinuri. Trebuie menționat faptul că este greu de alcătuit un clasament al tipurilor de vin, pentru că fiecare degustător își alege băutura. Fiecare soi are particularitățile sale.

Top 3 cele mai apreciate vinuri din România:

Care este cel mai bun soi din lume?

România are vinuri bune, însă nu cele mai bune. Pentru aceasta, trebuie schimbate mai multe lucruri, printre care nivelul de irigație și chiar temperatura care se abate asupra strugurelui.

De precizat este faptul că vinurile cele mai consumate sunt cele roșii. De-a lungul timpului, acestea au fost cele mai versatile, care se pot bea la aproape orice eveniment. Astfel că și în această listă ne vom axa pe vinurile roșii care impresionată consumatorii din întreaga lume:

Top 10:

10. Fetească Neagră – România
9. Montepulciano d’Abruzzo – Italia
8. Nero d’Avola – Italia
7. Saperavi – Georgia
6. Malbec – Argentina
5. Burgundiu – Franța
4. Amarone della Valpolicella – Italia
3. Barolo – Italia
2. Primitivo – Italia
1. Chateauneuf-du-Pape – Franța

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot