Care este cel mai bun vin din România? Dar din lume?

20.07.2023
Care este cel mai bun vin din România? Dar din lume?

Vinul este una dintre cele mai cunoscute băuturi la nivel mondial. În România, băutura lui Bacchus este consumată din cele mai vechi timpuri, încă de pe vremea când pe aceste meleaguri stăpâni erau dacii. În prezent, se găsesc sute de soiuri, fiecare cu un gust unic și culori diferite. Care este cel mai bun vin din România? Dar din lume?

Care este cel mai bun vin din România?

vin

România este una dintre cele mai importante țări producătoare de vin. Soiurile noastre sunt apreciate la nivel internațional, găsindu-se inclusiv pe rafturile din țări îndepărtate precum SUA sau chiar Australia. Datorită solului fertil, bogat în nutrienți specifici, strugurii sunt unici pe aceste meleaguri.

În anul 2022, țara noastră s-a clasat în top 10 cele mai premiate vinuri. Trebuie menționat faptul că este greu de alcătuit un clasament al tipurilor de vin, pentru că fiecare degustător își alege băutura. Fiecare soi are particularitățile sale.

Top 3 cele mai apreciate vinuri din România:

Care este cel mai bun soi din lume?

România are vinuri bune, însă nu cele mai bune. Pentru aceasta, trebuie schimbate mai multe lucruri, printre care nivelul de irigație și chiar temperatura care se abate asupra strugurelui.

De precizat este faptul că vinurile cele mai consumate sunt cele roșii. De-a lungul timpului, acestea au fost cele mai versatile, care se pot bea la aproape orice eveniment. Astfel că și în această listă ne vom axa pe vinurile roșii care impresionată consumatorii din întreaga lume:

Top 10:

10. Fetească Neagră – România
9. Montepulciano d’Abruzzo – Italia
8. Nero d’Avola – Italia
7. Saperavi – Georgia
6. Malbec – Argentina
5. Burgundiu – Franța
4. Amarone della Valpolicella – Italia
3. Barolo – Italia
2. Primitivo – Italia
1. Chateauneuf-du-Pape – Franța

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot