De ce steagul Japoniei este alb cu un cerc roșu în mijloc?

31.10.2022
De ce steagul Japoniei este alb cu un cerc roșu în mijloc?

Japonia este numită și „țara soarelui răsare”. Poporul japonez își numește țara „Nipon”, care se traduce prin „sursa soarelui”. La nivel mondial, țara este recunoscută pentru cultura istorică, dar și avansul tehnologic de după cel de-al Doilea Război Mondial. Ca oricare alt stat, Japonia are un steag, care în prezent este unul dintre cele mai ușor de recunoscut. De ce steagul Japoniei este alb iar în centru este un cerc roșu?

De ce steagul Japoniei este alb cu roșu?

steagul

Steagul reprezintă una dintre cele mai importante simboluri al unui stat. În el se regăsesc cele mai de preț valori a poporului respectiv. În istorie, au existat cazuri în care mai multe războaie au fost finalizate prin capturarea steagului unui teritoriu inamic. Datorită popularității Japoniei, steagul său a devenit unul dintre cele mai ușor de recunoscut din câte există. Este purtat cu mândrie în competițiile internaționale și este o imagine care reprezintă calitatea serviciilor din insulă.

Imaginea actuală a fost adoptată prin lege în anul 1999. Steagul este alcătuit dintr-un cerc roșu, așezat pe un fundal alb. Roșu reprezintă soarele, cunoscut în cultura niponă cu numele de „hinomaru” sau „cercul soarelui”. Fundalul alb poate sta sub multe interpretări, iar cea mai plauzibilă fiind cea în care pacea este promovată.

Istoria poporului japonez este una sângeroasă, de multe ori națiunea aflându-se în rolul de agresor. La finalul celui de-al Doilea Război Mondial, care s-a terminat tragic pentru insulă după ce japonezii au fost loviți de două bombe atomice, autoritățile au promis că-și vor schimba prioritățile. Astfel, viitorul Japoniei s-a schimbat drastic, evoluția tehnologiei fiind punctul cheie din prezent.

Ce steaguri a mai avut Japonia în trecut?

Istoria bogată și sângeroasă a țării se traduce prin apariția multor regate și triburi care au ajuns să fie unificate sub un guvern centralizat. Dinastia imperială continuă până în zilele noastre, având doar un rol ceremonial.
Steagul imperial a continuat să evolueze, având culori și forme diferite în timp.

steagul

steagul

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot