De ce se sinucid mulți oameni în Japonia?

17.07.2023
De ce se sinucid mulți oameni în Japonia?

Japonia se află în cel mai estic punct al planetei, de aceea este supranumită „Țara soarelui răsare”. Economia țării este printre cele mai puternice și dezvoltate state din lume. Cu toate acestea, nu toți oamenii au o situație materială bună, ajungând să se sinucidă. De ce Japonia are o rată de suicid foarte mare?

Japonia

Populația Japoniei este recunoscută ca fiind bine educată, cumsecade și foarte organizată. Curățenia, respectul pentru bătrâni și bunul simț reprezintă punctele forte pe care turiștii le observă la tot pasul în această țară. În ciuda puterii economice pe care Japonia o are și datorită roboticii, nu toți cetățenii trăiesc mirajul bunăstării.

De mai mulți ani, rata sinuciderilor în Japonia a crescut considerabil, cei mai mulți recurgând la această metodă pentru a combate problemele sociale și economice. În 2017, Țara Soarelui Răsare avea printre cele mai importante cifre legate de suicid, o medie de 14.9 la 100 de persoane, iar în 2019 era considerată a doua țară cu aceste cifre.

În anul 2022, rata de suicid a crescut la 17%, cel mai important factor fiind virusul Covid-19. Din punct de vedere istoric, atitudinea societății privind sinuciderea a fost una „tolerantă”, fiind considerată chiar onorabilă, în special în timpul serviciului militar.

Sinuciderile în rândul femeilor sunt mai frecvente decât la bărbați, fiind din cauza presiunii venite din partea societății și a locurilor de muncă care sunt în scădere. Japonezii recurg la metoda sinuciderii din mai mulți factori:

Aokigahara, locul bântuit din Japonia

Unul dintre cele mai cunoscute locuri în care oamenii recurg la această metodă de a-și curma suferința este Pădurea Aokigahara. Cei care au fost în Japonia cunosc acest loc, fiind chiar și un loc turistic, în care oamenilor li se arată și explică motivele sinuciderilor.

Pădurea se află la baza Muntelui Fuji, având o rată de suicid mare. În anul 2010, au fost înregistrate aproximativ 250 de tentative de sinucidere. Peste tot pot fi văzute lucruri personale precum haine, obiecte de birou sau diverse notițe. Japonezii consideră acest loc ca fiind bântuit, sufletele oamenilor care și-au curmat suferința rămânând printre cei vii.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot