De ce se sinucid mulți oameni în Japonia?

17.07.2023
De ce se sinucid mulți oameni în Japonia?

Japonia se află în cel mai estic punct al planetei, de aceea este supranumită „Țara soarelui răsare”. Economia țării este printre cele mai puternice și dezvoltate state din lume. Cu toate acestea, nu toți oamenii au o situație materială bună, ajungând să se sinucidă. De ce Japonia are o rată de suicid foarte mare?

Japonia

Populația Japoniei este recunoscută ca fiind bine educată, cumsecade și foarte organizată. Curățenia, respectul pentru bătrâni și bunul simț reprezintă punctele forte pe care turiștii le observă la tot pasul în această țară. În ciuda puterii economice pe care Japonia o are și datorită roboticii, nu toți cetățenii trăiesc mirajul bunăstării.

De mai mulți ani, rata sinuciderilor în Japonia a crescut considerabil, cei mai mulți recurgând la această metodă pentru a combate problemele sociale și economice. În 2017, Țara Soarelui Răsare avea printre cele mai importante cifre legate de suicid, o medie de 14.9 la 100 de persoane, iar în 2019 era considerată a doua țară cu aceste cifre.

În anul 2022, rata de suicid a crescut la 17%, cel mai important factor fiind virusul Covid-19. Din punct de vedere istoric, atitudinea societății privind sinuciderea a fost una „tolerantă”, fiind considerată chiar onorabilă, în special în timpul serviciului militar.

Sinuciderile în rândul femeilor sunt mai frecvente decât la bărbați, fiind din cauza presiunii venite din partea societății și a locurilor de muncă care sunt în scădere. Japonezii recurg la metoda sinuciderii din mai mulți factori:

Aokigahara, locul bântuit din Japonia

Unul dintre cele mai cunoscute locuri în care oamenii recurg la această metodă de a-și curma suferința este Pădurea Aokigahara. Cei care au fost în Japonia cunosc acest loc, fiind chiar și un loc turistic, în care oamenilor li se arată și explică motivele sinuciderilor.

Pădurea se află la baza Muntelui Fuji, având o rată de suicid mare. În anul 2010, au fost înregistrate aproximativ 250 de tentative de sinucidere. Peste tot pot fi văzute lucruri personale precum haine, obiecte de birou sau diverse notițe. Japonezii consideră acest loc ca fiind bântuit, sufletele oamenilor care și-au curmat suferința rămânând printre cei vii.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot