De ce se sinucid mulți oameni în Japonia?

17.07.2023
De ce se sinucid mulți oameni în Japonia?

Japonia se află în cel mai estic punct al planetei, de aceea este supranumită „Țara soarelui răsare”. Economia țării este printre cele mai puternice și dezvoltate state din lume. Cu toate acestea, nu toți oamenii au o situație materială bună, ajungând să se sinucidă. De ce Japonia are o rată de suicid foarte mare?

Japonia

Populația Japoniei este recunoscută ca fiind bine educată, cumsecade și foarte organizată. Curățenia, respectul pentru bătrâni și bunul simț reprezintă punctele forte pe care turiștii le observă la tot pasul în această țară. În ciuda puterii economice pe care Japonia o are și datorită roboticii, nu toți cetățenii trăiesc mirajul bunăstării.

De mai mulți ani, rata sinuciderilor în Japonia a crescut considerabil, cei mai mulți recurgând la această metodă pentru a combate problemele sociale și economice. În 2017, Țara Soarelui Răsare avea printre cele mai importante cifre legate de suicid, o medie de 14.9 la 100 de persoane, iar în 2019 era considerată a doua țară cu aceste cifre.

În anul 2022, rata de suicid a crescut la 17%, cel mai important factor fiind virusul Covid-19. Din punct de vedere istoric, atitudinea societății privind sinuciderea a fost una „tolerantă”, fiind considerată chiar onorabilă, în special în timpul serviciului militar.

Sinuciderile în rândul femeilor sunt mai frecvente decât la bărbați, fiind din cauza presiunii venite din partea societății și a locurilor de muncă care sunt în scădere. Japonezii recurg la metoda sinuciderii din mai mulți factori:

Aokigahara, locul bântuit din Japonia

Unul dintre cele mai cunoscute locuri în care oamenii recurg la această metodă de a-și curma suferința este Pădurea Aokigahara. Cei care au fost în Japonia cunosc acest loc, fiind chiar și un loc turistic, în care oamenilor li se arată și explică motivele sinuciderilor.

Pădurea se află la baza Muntelui Fuji, având o rată de suicid mare. În anul 2010, au fost înregistrate aproximativ 250 de tentative de sinucidere. Peste tot pot fi văzute lucruri personale precum haine, obiecte de birou sau diverse notițe. Japonezii consideră acest loc ca fiind bântuit, sufletele oamenilor care și-au curmat suferința rămânând printre cei vii.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot