De ce nu suporta Nicolae Ceaușescu artiștii care aveau mustață?

29.03.2023
De ce nu suporta Nicolae Ceaușescu artiștii care aveau mustață?

Nicolae Ceaușescu a fost studiat intens de istorici, după moartea sa. Viața liderului comunist a fost pusă sub lupă pentru a afla ce pasiuni avea, ce nu îi plăcea să facă și cât de dur era cu subalternii săi. Având în vedere că a avut doar patru clase, dictatorul român era destul de fixist în unele situații și nu suporta să nu i se respecte decizia. De aceea, unele reguli generale au fost de-a dreptul prostești.

Cântăreții nu aveau voie să aibă mustață

Deși pare ciudat, Nicolae Ceaușescu a dat ordin ca toți cântăreții români să nu aibă mustață. Vasile Șeicaru a mărturisit că liderul comunist nu suporta artiștii cu păr sub nas. Motivul a fost unul incredibil, însă toți cei care doreau să urce pe scenă trebuiau să respecte această regulă. Fostul președinte al României era de părere că persoanele cu mustață seamănă cu ungurii.

Nu m-am văzut niciodată față în față cu tovarășa sau tovarășul. Cu Nicușor, da. În ceea ce privește mustața, a fost ordin să se radă. Au zis că e tentă ungurească, a povestit Vasile Șeicaru, potrivit viva.ro.

Cine este Vasile Șeicaru?

Vasile Șeicaru este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români. Acesta a intrat ca solist vocal în formația Cristal, în anul 1968, debutând în fața publicului larg doi ani mai târziu. Alături de această trupă, condusă de Puiu Crețu, Șeicaru a câștigat toate Festivalurile Artei Studențești.

Formatia Cristal a fost locul unde am învățat să cânt în mod organizat, iar Puiu Crețu mi-a fost cel dintâi, cel mai bun și cel mai competent profesor de muzică, a adăugat Vasile Șeicaru, potrivit sursei citată mai sus.

Între 1978 și 1984, Vasile Șeicaru a făcut parte din Cenaclul Flacăra. Potrivit artistului, cele mai multe dintre cântecele sale au fost scrise de către poetul Adrian Păunescu. Pentru cariera sa artistică, în anul 2006, Vasile Șeicaru a fost premiat de către președintele României cu „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”.

Foto: protv.ro și spectacola.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot