De ce nu este sănătos să mănânci noaptea?

03.08.2023
De ce nu este sănătos să mănânci noaptea?

Medicul specialist recomandă să existe în dieta zilnică 3 mese regulate. Acestea trebuie să fie repartizate dimineața, la prânz și seara, iar ultima nu trebuie luată foarte târziu. Cei mai gurmanzi dintre noi păcălim specialiștii și ne trezim târziu în noapte în fața frigiderului. De ce nu trebuie să mănânăm noaptea?

Mâncatul în toiul nopții nu este indicat

noaptea

În era în care cei mai mulți oameni se focusează pe carieră, orele târzii ale serii ne găsesc tot în fața computerului. Cu dorința de a finaliza cât mai multe task-uri, rămânem concentrati pe muncă, uitând să mâncăm. Astfel că, la finalul programului ne trezim în fața frigiderului, chiar dacă uneori e trecut de miezul nopții

Medicii specialiști recomandă să existe 3 mese principale ale zilei, fiind distribuite dimineața, la prânz și seara. Cu toate acestea, nu de fiecare dată aceste reguli sunt respectate. Unii sar mesele de dimineață, mănâncă direct la prânz și noaptea.

Mâncatul la ore târzii este o reală problemă pentru siluetă, dar și pentru sănătatea fizică sau mentală. Acesta implică pericole, precum creșterea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace sau chiar diabet. Cei care vor alege să mănânce noaptea clar nu se vor îndrepta spre o salată sau un fruct. De multe ori vor alege dulciuri sau mâncare grasă. Rezultatele acestor obiceiuri se văd în greutatea de pe cântar și chiar în starea de sănătate.

Concret, mâncatul în mijlocul nopții duce treptat la o calitate proastă a somnului, care înseamnă o lipsă acută de energie. La rândul său, lipsa energiei provoacă stres și ulterior altă nevoie de a mânca. Soluțiile pentru a renunța la acest obicei sunt:

Este adevărat că alcoolul provoacă foame?

De câte ori nu te-ai întors de la o petrecere și ai dat iama în bucătărie pentru a mânca? Alcoolul are puterea de a păcăli creierul, iar orice idee de dietă va fi anulată.

Alcoolul, în special vinul cauzează scăderea nivelului de zahăr din corp. Astfel că, la finalul zilei sau serii, corpul va avea nevoie de energia pe care tocmai a pierdut-o.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot