De ce nu este sănătos să mănânci noaptea?

03.08.2023
De ce nu este sănătos să mănânci noaptea?

Medicul specialist recomandă să existe în dieta zilnică 3 mese regulate. Acestea trebuie să fie repartizate dimineața, la prânz și seara, iar ultima nu trebuie luată foarte târziu. Cei mai gurmanzi dintre noi păcălim specialiștii și ne trezim târziu în noapte în fața frigiderului. De ce nu trebuie să mănânăm noaptea?

Mâncatul în toiul nopții nu este indicat

noaptea

În era în care cei mai mulți oameni se focusează pe carieră, orele târzii ale serii ne găsesc tot în fața computerului. Cu dorința de a finaliza cât mai multe task-uri, rămânem concentrati pe muncă, uitând să mâncăm. Astfel că, la finalul programului ne trezim în fața frigiderului, chiar dacă uneori e trecut de miezul nopții

Medicii specialiști recomandă să existe 3 mese principale ale zilei, fiind distribuite dimineața, la prânz și seara. Cu toate acestea, nu de fiecare dată aceste reguli sunt respectate. Unii sar mesele de dimineață, mănâncă direct la prânz și noaptea.

Mâncatul la ore târzii este o reală problemă pentru siluetă, dar și pentru sănătatea fizică sau mentală. Acesta implică pericole, precum creșterea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace sau chiar diabet. Cei care vor alege să mănânce noaptea clar nu se vor îndrepta spre o salată sau un fruct. De multe ori vor alege dulciuri sau mâncare grasă. Rezultatele acestor obiceiuri se văd în greutatea de pe cântar și chiar în starea de sănătate.

Concret, mâncatul în mijlocul nopții duce treptat la o calitate proastă a somnului, care înseamnă o lipsă acută de energie. La rândul său, lipsa energiei provoacă stres și ulterior altă nevoie de a mânca. Soluțiile pentru a renunța la acest obicei sunt:

Este adevărat că alcoolul provoacă foame?

De câte ori nu te-ai întors de la o petrecere și ai dat iama în bucătărie pentru a mânca? Alcoolul are puterea de a păcăli creierul, iar orice idee de dietă va fi anulată.

Alcoolul, în special vinul cauzează scăderea nivelului de zahăr din corp. Astfel că, la finalul zilei sau serii, corpul va avea nevoie de energia pe care tocmai a pierdut-o.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot