De ce nu este sănătos să mănânci noaptea?

03.08.2023
De ce nu este sănătos să mănânci noaptea?

Medicul specialist recomandă să existe în dieta zilnică 3 mese regulate. Acestea trebuie să fie repartizate dimineața, la prânz și seara, iar ultima nu trebuie luată foarte târziu. Cei mai gurmanzi dintre noi păcălim specialiștii și ne trezim târziu în noapte în fața frigiderului. De ce nu trebuie să mănânăm noaptea?

Mâncatul în toiul nopții nu este indicat

noaptea

În era în care cei mai mulți oameni se focusează pe carieră, orele târzii ale serii ne găsesc tot în fața computerului. Cu dorința de a finaliza cât mai multe task-uri, rămânem concentrati pe muncă, uitând să mâncăm. Astfel că, la finalul programului ne trezim în fața frigiderului, chiar dacă uneori e trecut de miezul nopții

Medicii specialiști recomandă să existe 3 mese principale ale zilei, fiind distribuite dimineața, la prânz și seara. Cu toate acestea, nu de fiecare dată aceste reguli sunt respectate. Unii sar mesele de dimineață, mănâncă direct la prânz și noaptea.

Mâncatul la ore târzii este o reală problemă pentru siluetă, dar și pentru sănătatea fizică sau mentală. Acesta implică pericole, precum creșterea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace sau chiar diabet. Cei care vor alege să mănânce noaptea clar nu se vor îndrepta spre o salată sau un fruct. De multe ori vor alege dulciuri sau mâncare grasă. Rezultatele acestor obiceiuri se văd în greutatea de pe cântar și chiar în starea de sănătate.

Concret, mâncatul în mijlocul nopții duce treptat la o calitate proastă a somnului, care înseamnă o lipsă acută de energie. La rândul său, lipsa energiei provoacă stres și ulterior altă nevoie de a mânca. Soluțiile pentru a renunța la acest obicei sunt:

Este adevărat că alcoolul provoacă foame?

De câte ori nu te-ai întors de la o petrecere și ai dat iama în bucătărie pentru a mânca? Alcoolul are puterea de a păcăli creierul, iar orice idee de dietă va fi anulată.

Alcoolul, în special vinul cauzează scăderea nivelului de zahăr din corp. Astfel că, la finalul zilei sau serii, corpul va avea nevoie de energia pe care tocmai a pierdut-o.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot