Ce sunt bufeurile? Cum pot fi prevenite?

15.06.2023
Ce sunt bufeurile? Cum pot fi prevenite?

Sănătatea este cea mai importantă bogăție a vieții. Abilitatea de a avea grijă de organism, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic trebuie să reprezinte o prioritate pentru oricine. Numeroase stări pot apărea odată cu vârsta înaintată, fără să știm cauzele și modul de a le gestiona. Ce sunt bufeurile și cum putem scăpa de ele?

Ce sunt bufeurile?

bufeurile

Conform definiției oficiale, bufeul este o senzație de căldură puternică care nu este neapărat justificată. Acesta poate apărea brusc sau treptat din diferite motive. Persoanele care au avut parte de această senzație au trecut prin diverse stări, printre care:

Deși suntem într-o perioadă în care medicina cunoaște avansuri puternice în simptomatologie, încă nu s-a descoperit o cauză oficială a bufeurilor. De menționat este faptul că declanșările de stări/bufeuri le pot avea doar femeile, în momentul în care au loc schimbări hormonale, cu preponderență premenopauza.

Specialiștii au realizat o listă a posibilităților care poate explica apariția stărilor neliniștitoare:

Cum pot fi prevenite și ce tratamente există?

O vorbă străveche spune că „este mai bine să previi, decât să tratezi”, astfel că și bufeurile pot fi prevenite. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă persoana în cauză poate determina cauzele apariției acestora. Astfel că bufeurile pot fi ușor de gestionat.

Din păcate, nu există un tratament care să garanteze dispariția simptomelor, ci doar diferite variante pentru gestionarea situației.

Astfel că, o soluție populară printre femei este terapia de substituție hormonală. Aceasta este folosită în cazul în care frecvența și intensitatea bufeurilor le afectează total viața. Suplimentele pe bază de estrogeni contribuie la rărirea episoadelor, devenind ușor de gestionat în timp.

Estrogenul se administrează împreună cu progestin, pentru a reduce riscul de cancer de endometru. În funcție de intensitatea și gravitatea simptomelor, doctorul specialist este singurul în măsură să recomande un anumit tip de tratament.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot